04 / 05 / 2024

Artvin Çoruh Park

Artvin Çoruh Park

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çoruh Üniversitesi Arhavi yerleşkesi tamamlanıyor!

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu  ilçedeinşa edilen Artvin Çoruh Üniversitesine bağlı  Arhavi yerleşkesinde incelemeler yaptı. 

Arhavi Meslek Yüksek Okulu 2018'de tamamlanacak!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ)’ne bağlı Arhavi’deki üniversite yerleşkesinde hayata geçirilen Arhavi Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı son sürat devam ediyor.

AÇÜ'nün kitap görünümlü kütüphanesi Mayıs'ta açılacak!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ), şehir merkezinde hayata geçirdiği kitap görünümlü kütüphane mayıs ayı içerisinde hizmete açılacak.

Artvin-Borçka Zipline Tesisi açıldı!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerindeki Borçka Barajı gölü üzerine kurulan ve Karadeniz’in tek parçalı en uzun "zipline" tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girecek!

Çoruh Nehri’nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan Artvin Barajı, bugün törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı ve HES yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın açılacak.

Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı'nın cam terası 2016'da açılacak!

Artvin ilindeki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda inşa edilen Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasının 2016 başında hizmete alınması planlanıyor.

AÇÜ Arhavi Yerleşkesinin temeli atıldı!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Arhavi Yerleşkesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yerleşkenin temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit de katıldı.

Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemi başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

Artvin Çoruh Park Haberi

Artvin Çoruh Park


Artvin Halkının nefes alabileceği, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ve yeni bir yaşam alanı olarak belirleyecekleri Çoruh Park’a nihayet kavuşuyor.

Olgun Gür İnşaat’ın şantiye şefi Muhammet Akça ile projenin son aşaması hakkında bilgi verdi.

Çoruh Nehri üzerine kurulan Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor. Dönemin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu tarafından ilk kez gündeme alınan ve ilk etap ihalesi 2011 yılında gerçekleştirilen Çoruh Park’ın, 27 Ağustos 2014 tarihinde ki ikinci etap ihalesi ile birlikte inşaatı daha da hızlanarak kısa bir süre içerisinde tamamlanma aşamasına geldi. Mart ayının son günlerinde tamamlanarak hizmete açılması beklenen Çoruh Park’ın inşaatı Olgun Gür...