02 / 05 / 2024

Artvin-Erzurum hattı

Artvin-Erzurum hattı

Artvin-Erzurum hattına demiryolu yapılması talebine ve bölgedeki ulaşım sorunları meclis gündeminde konu oldu..

Erzurum için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait 380 kV Erzurum-Alpaslan-2 HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erzurum'da bulunan yapılar depreme hazır hale getirilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri fay hattı üzerinde olduğunu belirterek kent için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Artvin-Erzurum hattına demiryolu yapılması talebi TBMM'de!

Artvin-Erzurum hattına demiryolu yapılması talebine ve bölgedeki ulaşım sorunları meclis gündeminde konu oldu..

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattını bakanlık yapacak!

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak.

Erzurum'da acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Erzurum II-Hınıs Enerji İletim Hattı İrtibatı Projesi' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

BOTAŞ'ın Hakkari ve Artvin ihaleleri Ocak'ta!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Hakkari ve Artvin illeri doğalgaz boru hattı yapım işi için yeni yılın ilk aylarında ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Erzurum Olur'un altyapısı baştan aşağı yenileniyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olur ilçesinin altyapısını baştan aşağı yeniliyor. Ekipler, 11 ayda 36 bin 780 metrelik içme suyu hattı, 15 bin 614 metre de kanalizasyon hattı çalışması yaptı.

Ardahan ve Artvin'de Artvin Doğal Gaz İletim Hattı için kamulaştırma!

Artvin Doğal Gaz İletim Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Ardahan ve Artvin illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Erzurum Karayazı'ya arıtma tesisi inşa edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı’ya Arıtma Tesisi ve İsale Hattı yaptı. Çalışma kapsamında 700 metreküplük içme suyu deposu, 2 adet 100 metreküplük, 1 adet 50 metreküplük depo ve 3000 metre de servis yolu yapıldı.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

ESKİ Erzurum'un altyapısını yeniliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu şebekesini 100 yıl ömürlü borularla döşüyor. Düktil Font borularla yenilenen içme suyu boru hattı döşeme çalışmasına Dadaşköy Yolu’ndan başlandı.

Artvin-Erzurum hattı Haberi

Artvin-Erzurum hattı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin-Erzurum hattına demiryolu yapılması talebine ve bölgedeki ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bayraktutan önergesinde "Demir yolunun Giresun'a ve dolayısıyla Doğu Karadeniz bölümüne ulaşmakla ulusal boyutta sağlanan gelişim, gelecekte uluslararası boyuta taşınacaktır. Gelecekte Karadeniz havzasında uluslararası ticaretin artmasına bağlı olarak Doğu Karadeniz kıyısındaki limanların da önem kazanması beklenmektedir. Demir yolunun faaliyete geçirilmesiyle Karadeniz’deki limanların hinterlandı genişleyecek ve transit ticaretten alacakları pay artacaktır." dedi.

Hem demiryolunun yapımı esnasında hem de bittikten sonra geçmiş olduğu yerlerde sağlayacağı istihdam bölge ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Bayraktutan "Fındık, çay, hayvansal ürünler gibi bölgesel ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırılması hem kolay hem de ucuz olacaktır. Yine bölgede orta...