05 / 05 / 2024

Artvin Hopa serbest bölge

Artvin Hopa serbest bölge

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Hopa'ya yeni stadyum yapılması önerisi mecliste!

Artvin'in Hopa ilçesine yeni bir stadyum yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yazılı önergesi ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'e Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin açılış tarihini sordu..

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Cankurtaran Tünelinin inşaat sorunu TBMM gündeminde!

Artvin Hopa Dağı (Cankurtaran) tünelinin taahhüt edilen süre zarfında tamamlanamaması ve inşaatta yaşanan aksaklıklar için Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Hopa'da istinat duvarı çöktü: 1 kişi öldü!

Artvin'in Hopa ilçesinde, istinat duvarı yapımı sırasında meydana gelen çökme sonucu bir işçi hayatını kaybetti.

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli TBMM gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Artvin Hopa'nın ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesine bağlı bir köyün sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Artvin Hopa'da 11.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Hopa Satış Memurluğu, Artvin İli, Hopa İlçesi Sundura Mahallesinde bulunan tarla vasıflı 2 arsayı satışa çıkardı. 10 Ekim Pazartesi günü ihale edilecek taşınmazların toplam bedeli 11 milyon 945 bin 979 TL olarak belirlendi.

Artvin Hopa Devlet Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

İyileştirme ve düzeltme işlemleri tamamlanan Artvin Hopa Devlet Hastanesi'nin hizmet vermeye hazır hale geldi. Hastane yeni binasına taşınacak.

Artvin Hopa Devlet Hastanesi taşınıyor!

2012 yılında başlanan yeni Artvin Hopa Devlet Hastanesi binasının 2015 Eylül ayında taşınması kararı alınmıştı. Hopa Belediyesinin destekleri ile hastane önüne asfaltlama çalışmaları yapılmaya başlandı.

Aksa Elektrik, Hopa’nın elektrik sorununu çözdü!

Kazancı Holding bünyesinde yer alan Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri, tarihinin en büyük sel ve heyelan felaketini yaşayan Artvin Hopa’da meydana gelen elektrik kesintisine hızla müdahale ederek bölge halkının yardımına koştu.

Hopa'daki sel mağdurlarına vergi ertelemesi!

Maliye Bakanlığı, Artvin’in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerindeki tüm mükellefler için vergi uygulaması bakımından 29 Şubat 2016’ya kadar mücbir sebep hali ilan etti. İşte ayrıntılar...

Artvin Hopa serbest bölge Haberi

Artvin Hopa serbest bölge



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesinde serbest bölge kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Bayraktutan "Serbest Bölgeler yabancı sermaye yatırımlarını ve dış ticareti arttırmak, yerli üreticilerin dünya piyasalarındaki fiyattan girdi temin etmelerini sağlayarak rekabet güçlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulurlar." dedi.


"Bu nedenle Artvin İlinin Hopa İlçesinin bir sınır ilçesi ve limanı olması bakımından ileri derecede ekonomik imkanları bulunması ve B.D.T Ülkelerine ve Uzak Doğuya açılan bir güzergah olması bakımından Serbest Bölge kurulmasına müsait bir bölgedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a "Artvin İli Hopa İlçesine Serbest Bölge kurmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın bu yönde bir çalışmaları var mıdır?" diye...