05 / 05 / 2024

Artvin Hopada serbest bölge kurulacak mı

Artvin Hopada serbest bölge kurulacak mı

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Serbest göçmenlere ilişkin işlemler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler neticesinde serbest göçmenlere ilişkin işlemlerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülülecek.

İzmir'e ikinci Serbest Bölge müjdesi!

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesiyle ilgili düzenlemenin sona erdiğini dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İkinci serbest bölgenin hayata geçmesiyle ilgili de güzel gelişmeler var" dedş

Artvin Yusufeli'nde baraja tepki mitingi düzenlendi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerine yapılacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde miting düzenlendi.

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında Belediye Meclisi'nde ''vatandaş yararına'' çıkarılan kararla, İstanbul Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı parklara giriş serbest bırakılmış. Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş ücreti tamamen kaldırılmış.

Artvin'deki kömür tesisin imar planına iptal davası açıldı!

Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesislerinin yapımı için Artvin İl Genel Meclisi tarafından onaylanan imar planlarının iptali için Kavak köylüleri tarafından Rize İdare Mahkemesinde iptal davası açıldı.

Güriş Holding Artvin Arpa HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı..

Artvin İl Genel Meclisi Toplantısı'nda imar planları görüşüldü!

Artvin İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantılarda bu bulunan 17 gündem maddesini ele alarak karara bağladı.

Artvin Kamilet Vadisi'ne yapılacak HES projesi onayladı!

Artvin'de Kamilet Vadisi'ne yapılmak istenen Orta HES projesi için hazırlanan imar planları Artvin İl Özel İdaresi tarafından onaylandı. 2014 yılında Rize İdare Mahkemesi, imar planı hazırlanmadan yürütülen HES inşaatını durdurmuştu.

Artvin Rize Havalimanı'nın inşaatına ne zaman başlanacak?

Mart’ta açılması planlanan Ordu - Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olacak olan Artvin Rize Havalimanı için çalışmalar yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Açılışı ise 2017 yılında yapılacak.

Artvin'deki kömür tesisinin imar planı onaylandı!

Artvin İl Genel Meclisi Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesisi için imar planını onayladı. Cuma günü yapılması planlanan oylamanın öne çekilmesi ve apar topar oylamanın yapılması dikkat çekti.

İkinci denize dolgu havalimanı Rize-Artvin'e yapılacak!

Ordu-Giresun Havalimanı ’ndan sonra Türkiye’de denize dolguyla inşa edilecek ikinci havaalanı Rize- Artvin Havalimanı olacak. Hükümetin 2015 yatırım programına alınan havalimanı için proje çalışmaları başlatıldı.

Artvin Hopada serbest bölge kurulacak mı Haberi

Artvin Hopada serbest bölge kurulacak mı



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesinde serbest bölge kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Bayraktutan "Serbest Bölgeler yabancı sermaye yatırımlarını ve dış ticareti arttırmak, yerli üreticilerin dünya piyasalarındaki fiyattan girdi temin etmelerini sağlayarak rekabet güçlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulurlar." dedi.


"Bu nedenle Artvin İlinin Hopa İlçesinin bir sınır ilçesi ve limanı olması bakımından ileri derecede ekonomik imkanları bulunması ve B.D.T Ülkelerine ve Uzak Doğuya açılan bir güzergah olması bakımından Serbest Bölge kurulmasına müsait bir bölgedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a "Artvin İli Hopa İlçesine Serbest Bölge kurmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın bu yönde bir çalışmaları var mıdır?" diye...