02 / 05 / 2024

Artvin Kaçka Ayder Yaylası projesi

Artvin Kaçka Ayder Yaylası projesi

Turizmde çoklu anlayış ile hareket ediyoruz diye vurgu yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Bölgeye artan ilgiyi dağıtmaları gerektiğini belirterek, "Bundan yola çıkarak Ayder benzeri şartlara sahip 11 nokta daha tespit ettik.

TOKİ Artvin projesi için tarih belli oldu! 408 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Artvin projesi için tarih belli oldu... 408 yeni konutu sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Artvin 2023 projesi detayları...

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

7 soruda TOKİ Artvin Sosyal Konut Projesi 2022! Artvin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?    

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, dün heyecanla beklenen yüzyılın projesi için açıklamalarını gerçekleştirdi. Peki, TOKİ 2022 Artvin’de kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Artvin Sosyal Konut Projesi detayları...

Artvin Borçka'da bazı köylerin köprü ihtiyacı TBMM'de!

Artvin'in Borçka ilçesinde bazı köylerin köprü ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin Yusufeli'nin bazı köyleri başka bir bölgeye naklediliyor!

Artvin Yusufeli ilçesi, Tekkale, Irmakyanı, Meşecik ve Yeniköy köyleri halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artvin Borçka'da Camili tünel projesinin akıbeti mecliste!

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili tünel projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin'indeki bir mahallenin başka bir yere taşınması TBMM'de!

Artvin ili merkezinde bulunan bir mahallenin risk sebebiyle boşaltılarak başka bir yere taşınması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Rize’de imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen ve uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için gün sayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kaçak yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 

Ayder’de 1700 kaçak yapı yıkılıyor!

TOKİ Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm faaliyetleri yapacak. Yaylalarda ilk etapta tespit edilen 1700 kaçak yapı yıkılacak. 

Artvin Kaçkar'a '11 yeni Ayder Yaylası' yapılacak!

Turizmde çoklu anlayış ile hareket ediyoruz diye vurgu yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Bölgeye artan ilgiyi dağıtmaları gerektiğini belirterek, "Bundan yola çıkarak Ayder benzeri şartlara sahip 11 nokta daha tespit ettik.

Borçka Macahel Camisi restore ediliyor!

Anadolu'nun karakteristik camilerinden biri olarak ahşap mimariyle inşa edilen Artvin Borçka'daki Camili Köyü camisi yenileniyor.

Artvin-Borçka Zipline Tesisi açıldı!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerindeki Borçka Barajı gölü üzerine kurulan ve Karadeniz’in tek parçalı en uzun "zipline" tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Artvin Kaçka Ayder Yaylası projesi Haberi

Artvin Kaçka Ayder Yaylası projesi


Kaçkar Dağları'nın 3-4 bin rakım arasında bir sıra dağ dizisi olduğunu vurgulayan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize sınırları içerisinde ise 2 bin ile 3 bin rakım arasında turizmin hizmetine sunulabilecek 100'e yakın zirve olduğunu belirtti.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Turizmde Trabzon, Rize ve Artvin'in birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Bektaş, Uzungöl, Ayder ve Karagöl'ün bir bütün olarak ele alınması gerektiğini, Doğu Karadeniz kalkınma hamlesinde Kaçkar sıra dağlarının öncelik olduğunu vurguladı.

Bölgedeki, üç etaptan yaklaşık 9 yılda tamamlanması planlanan ve 70 milyon avroya mal olması beklenen proje için yap-işlet-devret modelinde 4 firmanın talip olduğunu kaydetti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Ayder benzeri şartlara sahip 11 nokta daha tespit ettik. Ayder ile birlikte 12 noktanın tamamının ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmek için...