04 / 05 / 2024

Artvin Orman İşletmesi cerattepede maden projesi için yer mi tahsis etti

Artvin Orman İşletmesi cerattepede maden projesi için yer mi tahsis etti

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Cerattepe'deki maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi.

Kocaeli'de 40.4 milyon TL'ye arsa satılıyor! Orman İşletmesi tarihi duyurdu! 

İzmit Orman İşletmesi, Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Ş. Kullar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilenler... 

5 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Kütahya, Osmaniye, Karabük, Hatay ve Artvin'de bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkında karar bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bergama Orman İşletmesi'nin gençleştirme projesi mecliste!

Bergama Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen gençleştirme projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Beko, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DSİ'den Artvin'e 3 milyar liralık ulaşım yatırımı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Artvin'de bugüne kadar toplam 216,61 kilometre kara yolu, 26,83 kilometrelik tünel inşaatı tamamlandı. Ayrıca 35 köprü ve viyadük inşaatı bitti. Bu çalışmalarla Artvin'de yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yapıldı" dedi.

Artvin'e 134 milyon liralık 21 yeni yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'e ziyarette bulundu. Yatırım ve projelerden bahseden Eroğlu, bölgeye 134 milyon liralık 21 yeni müjdeyle geldiğini belirtti.

Bolu Dörtdivan'da TOKİ kayıtları başlıyor!

TOKİ ve Dörtdivan Belediyesi işbirliği ile Çavuşlar Mahallesi Gerede Caddesi devamında Orman İşletmesi Lojmanlarında toplam 141 konuttan oluşan toplu konut projesi yapılacak. Kayıtlar 13 Mart'ta başlıyor!

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Artvin hayvan bakımevi 23 Ocak'ta ihaleye çıkıyor!

Artvin Belediyesi’nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteğiyle yaptıracağı hayvan bakımevi 23 Ocak’ta ihale edilecek.

Artvin'e 268 milyon liralık 27 proje geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın ilgili genel müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek yatırımlar sayesinde Artvin’in dünya tabiat turizmine açılacağını belirtti.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Artvin Orman İşletmesi Cerattepe maden projesine yer teslimi yaptı!

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Cerattepe'deki maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi.

Artvin'in içme suyu sorunu çözülecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artvin İçme Suyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküp temiz suyu Artvinlilerin hizmetine sunacağız" ifadesini kullandı.

Artvin Cerattepe'deki ağaç kesimi iddaları yalan mı?

Artvin Cerattepe'deki bakır madeninde ağaçların kesildiğine ilişkin haberlere bir yalanlama da Orman Bakanlığı'ndan geldi. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Artvin Orman İşletmesi cerattepede maden projesi için yer mi tahsis etti Haberi

Artvin Orman İşletmesi cerattepede maden projesi için yer mi tahsis etti

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiindeki maden çalışmalarına karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki heyetin dün Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ve ‘hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin çalışma yapmaması’ kararının alındığı toplantının gerçekleştirilirken, farklı bir gelişmenin daha yaşandığı ortaya çıktı. Dün Cerattepe’ye çıkan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketine tahsis edilen 77 bin metrekare alanın yer teslimini yaptı.


Cerattepe bölgesine geçen hafta jandarma ve polis eşliğinde çıkarılan Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş’nin çalışanları iş makineleri eşliğinde şantiye kurmak için çalışma başlattı. Ancak Artvin Orman Müdürlüğü’nün şirkete ‘yer tahsis izni’ vermediği  ortaya çıktı. Maden şirketi ise, bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin, ‘Yer tahsis izni’ işlemlerini geciktirdiğini ileri sürerek valiliğe şikayette bulundu.


Bunun üzerine...