14 / 05 / 2024

artvin tarihi kaleleri

artvin tarihi kaleleri

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Artvin İli ve ilçelerindeki tarihi eserlere ve kültürel mirası sordu..

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

TOKİ Artvin 2019 son başvuru tarihi!

TOKİ Artvin 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor, projeden yüzde 12, yüzde 15 ve yüzde 20 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Tarihi Osman Ağa Konağı butik otel oldu!

Artvin Arhavi Dereüstü Köyü’nde “Tarihi Osman Ağa Konağı” butik otel olarak hizmete açıldı.

İtalya tarihi binalarını satıyor!

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Facebook sayfasında yayınladığı ilanla ülkedeki bazı kaleleri, çiftlikleri ve tarihi binaları ücretsiz olarak dağıtacağını belirtti.

Artvin'deki tarihi eserler meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Artvin İli ve ilçelerindeki tarihi eserlere ve kültürel mirası sordu..

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize-Artvin Havalimanı projesi mecliste konu oldu!

Rize-Artvin Havalimanı projesinin ihalesi, bitiş tarihi, çevresel etki değerlendirmesi ve projeye ayrılan ödenek mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Cemal Gökçe: Tarihi yapılar en ufak depremde çökebilir

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökçe œKentteki tarihi yapılar, en ufak bir depremde çökebilir. 37 kişilik Anıtlar Kurulu"nda şehir plancı, mimar, arkeolog var ama bir tek inşaat mühendisi yok diye isyan etti  

Artvin Macahel Vadisi'ndeki Hes projesine dava!

Rize İdare Mahkemesi, UNESCO"nun Biyosfer Rezerv alanı ilan ettiği Artvin"in Borçka ilçesindeki Macahel Vadisi"nde HESprojeleri yapılmasına ilişkin Artvin İl Özel İdaresi Genel Meclisi kararını oy birliğiyle iptal etti

Yatırımcılar şžişhane'de tarihi bina arıyor!

Herkesin gözü bu semtte. Gece hayatının ünlü mekanları yeni şubelerini burada açıyor, yatırımcılar tarihi binaları satın alıp restore ediyor. Yatırımcının gözdesi şžişhane, önümüzdeki yıllara damgasını vurmaya hazırlanıyor...

Beyoğlu'nda eski tarihi binalar yeniden inşa edilecek

17 yıldır üzerinde çalışılan Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar Planı sonunda tamamlandı. Bu planlara göre semt, yaya alanlarının yaygınlaşacağı, eski tarihi binaların yeniden inşa edileceği tam bir turizm alanı olacak

artvin tarihi kaleleri Haberi

artvin tarihi kaleleri


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin İli ve ilçelerindeki tarihi eserlere ve kültürel mirasa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Bayraktutan önergesinde "Artvin ili ve ilçeleri sınırlarında dünya kurulduğundan beri bir çpkTnedeniyetler yaşamış ve günümüze kültürel miras olarak yapıları ve eserleri kalmıştır. Ancak bu yapıların bir çoğu bakımsız ve ilgisizlikten yok olma noktasına gelmiş hatta bir çocuğu Bakanlığınız tarafından bilinmemektedir. Yerel halkın kendi imkanları ile korumaya çalıştığı bir çok eser ne yazık ki gelecek nesillere taşınılamayarak yok olacaktır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin İli ve ilçelerinde Bakanlığınızca bilinen kaç adet tarihi eser, kültürel miras vardır? İlçe-llçe isimleri ile birlikte belirtir misiniz?


2- Bu Kültürel Mirasları Dünya Kültürüne...