29 / 04 / 2024

Artvin'deki tarihi eserler meclis gündeminde!

Artvin'deki tarihi eserler meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Artvin İli ve ilçelerindeki tarihi eserlere ve kültürel mirası sordu..



Artvin deki tarihi eserler meclis gündeminde!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin İli ve ilçelerindeki tarihi eserlere ve kültürel mirasa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Bayraktutan önergesinde "Artvin ili ve ilçeleri sınırlarında dünya kurulduğundan beri bir çpkTnedeniyetler yaşamış ve günümüze kültürel miras olarak yapıları ve eserleri kalmıştır. Ancak bu yapıların bir çoğu bakımsız ve ilgisizlikten yok olma noktasına gelmiş hatta bir çocuğu Bakanlığınız tarafından bilinmemektedir. Yerel halkın kendi imkanları ile korumaya çalıştığı bir çok eser ne yazık ki gelecek nesillere taşınılamayarak yok olacaktır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin İli ve ilçelerinde Bakanlığınızca bilinen kaç adet tarihi eser, kültürel miras vardır? İlçe-llçe isimleri ile birlikte belirtir misiniz?


2- Bu Kültürel Mirasları Dünya Kültürüne ve Turizm’ine kazandırmak ve tanıtmak için Bakanlığınızın 2002-2017 yılları arasındaki faaliyetleri neler olmuştur?


3- Gün yüzüne çıkmamış birçok Camii, Klişe, Tarihi Kale, ev ve birçok Kültürel Mirasımız ile ilgili Artvin ve ilçelerinde aktif bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?


4- Kültür ve Turizm Bakanlığı Artvin Turizm’i için ne düşünüyor? Artvin’in Turizm geleceği için planlan ve programlar nelerdir?




Geri Dön