07 / 05 / 2024

artvinde ilk sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi

artvinde ilk sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi

Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımına Mayıs ayında başlanan Türkiye'nin ilk sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi, konuklarına köyünde ve mahallesindeymiş hissi verecek. Proje Osmanlı sokaklarından esinlenerek hazırlanıyor...

Ordu Büyükşehir'den sokak hayvanları için 5 yıldızlı otel!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan “Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesi” hazırlanıyor. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan projeyle sokak hayvanları Büyükşehir’in koruması altına alınacak.

Antalya Çetili Sokak’ta susuzluk sona erdi!

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nin Çetili Sokak’a 100 yıldır yapılamayan su hattını döşeyerek, vatandaşı suyla buluşturdu.

Sakarya Şal Sokak Yenileme Projesi’nde ilk etap tamam!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları kapsamında başlatılan Adapazarı Şal Sokak Yenileme Projesi’nde ilk etapta çalışmalar sonlanıyor.

İzmit Sekapark-Otogar tramvay hattında ilk raylar döşendi!

2017 yılının şubat ayında tamamlanıp hizmet girmesi beklenen Sekapark-Otogar arasında yapılacak tramvay hattı için altyapısı tamamlanan Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta ilk raylar döşendi.

Sakarya Şal Sokak Yenileme Projesi’nde çalışmalar başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı şehir merkezinde bulunan Şal Sokak’ta yenileme çalışmalarını başlattı. Bölgedeki çalışmanın ilk etabı kapsamında Dr. Nuri Bayar İlkokulu ve Şerefiye Camii arasında kalan bölüm araç trafiğine kapatıldı.

Kahramanmaraş'ta Sokak İyileştirme Çalışmaları sürüyor!

Kahramanmaraş'ta 'Sokak İyileştirme Çalışmaları' projesi kapsamında ilk kazma Dedezade Caddesi'nde vuruldu. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmada ilçenin merkezinde bulunan cadde ve sokaklar yeniden inşa ediliyor.

Bilecik sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezi ne zaman bitecek?

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu noktasında büyük işlevler görecek olan Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek.

Antakya'nın Kurtuluş Caddesi'ndeki sokak onarım projesi durdu!

Tarihte 'aydınlatılan ilk cadde' olarak geçen Antakya'nın Kurtuluş Caddesi'nde 5 yıl önce başlayan sokak sağlıklaştırma projesi, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilince durdu.

Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda kon

Yılın ilk yarısında sokak aydınlatmaları için 650 milyon lira harcandı!

Genel aydınlatma için bu yıl Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne 1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edilirken, yılın ilk yarısında cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna 650 milyon lira harcandı.

Dekorasyon ve inşaat malzemeleri sektörünün kalbi, Mayıs'tan itibaren TİMCO Sokak'ta atacak!

Türk Lirası ile kiralama yapılacak ilk konsept AVM olacak TİMCO Sokak’ta yer alacak her biri 485 metrekare olan 256 dükkan, mayıs ayından itibaren kapılarını müşterilerine açacak...

Akşan Yapı 35. Sokak fiyat!

Akşan Yapı 35. Sokak fiyat bilgileri kapsamında projedeki konutların fiyatları minimum 224 bin TL'den başlangıç gösteriyor. 2 etaptan oluşan projede ilk etap teslimleri hemen yapılıyor...

İzmir 35.Sokak fiyatları!

İzmir 35.Sokak fiyatları 224 bin liradan başlayarak yükseliyor. 2 etap olarak inşa edilen 35. Sokak Evleri'nin ilk etabı teslim edildi. Projede ikinci etap satışları sürüyor...

artvinde ilk sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi Haberi

artvinde ilk sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi


Şavşat ilçesine 5 kilometre mesafede doğayla iç içe, şehrin stresinden uzak, etrafı çam ağaçlarıyla çevrili 1500 rakımlı Yavuzköy köyünde yapımına mayıs ayında başlanan merkez, Osmanlı sokakları ve yöre mimarisine uygun inşa edilecek. Modern yaşam merkezinde bakıma muhtaç yaşlı çiftlerin birlikte kalabileceği iki katlı dokuz binanın yanı sıra yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal tesis de bulunacak. Sosyal tesiste fizyoterapi odası, yemekhane, mutfak, konferans salonu ve çamaşırhane ile görevlilerin kullanacağı idare odası yer alacak.



Artvin Valisi Kemal Ciirt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez tamamlandığında bakıma muhtaç yaşlıların hizmetine sunulacağını ifade ederek, "Yaşam merkezinden 52 kişi istifade edebilecek. Merkez imece usulü ile devlet-vatandaş işbirliğide yapılıyor. Şavşatlı hayırsever Naime Yılmaz hanımefendinin projeye nakdi olarak çok büyük katkıları oldu. Ayrıca Şavşatlı bir mimarımız projeyi çizip...