18 / 05 / 2024

Artvindeki asma ve taş köprüler

Artvindeki asma ve taş köprüler

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Belediye 2 arsa ve 3 tarlayı 6 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor!

Samsun ili Bafra Belediye Başkanlığı, Samsun ili, Bafra ilçesi, Fevziçakmak, Asmaçam ve Kanlıgüney ilçelerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. İşte fiyatları...

Doğa Asma İskele Makina Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Doğa Asma İskele Makina Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Can tarafından kuruldu.

Can Asma İskele ve Platform Makina İnşaat Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Asma İskele ve Platform Makina İnşaat Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da Mehmet Şahin Can ve İbrahim Can tarafından kuruldu. 

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

İris Profil Asma Tavan Sistemleri Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İris Profil Asma Tavan Sistemleri Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

Asma Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asma Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Funda Hamed tarafından Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nünde çalışmalar hzla sürüyor. 

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü İsviçre'de açıldı!

İsviçre'de dünyanın en uzun asma yaya köprüsü açıldı. Köprü, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 85 metre yüksekliğinde.

Asma kat nedir?

Asma kat ile ilgili hükümler Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Asma kat, zemin katı ticari olarak kullanılmayan konut alanları haricinde, zemin katta ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlanan kattır.

Artvin'deki asma ve taş köprüler TBMM'de konu oldu!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

Asma Bahçeler projesi üniversitelerin dikkatini çekiyor!

Narlıdere'de tamamlanan Asma Bahçeler projesi, üniversitelerin dikkatini çekmeye başladı. Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversiteleri'nin ardından Tanyer İnşaat, bu kez İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerini ağırladı.

İzmir Asma Bahçeler projesinde yaşam başladı!

Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir’deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, doğası ve temiz havasıyla fark oluşturan Asma Bahçeler’de yaşamın başladığını söyledi.

Artvindeki asma ve taş köprüler Haberi

Artvindeki asma ve taş köprüler


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Bayraktutan önergesinde "Seçim bölgem olan Artvin’in tüm ilçe ve köylerinde hemen h/sraen bir birlerine benzer taşköprüler veya asma köprüler mevcuttur. Köylüler veya bölge halkı bu köprüler sayesinde karaları bir birinden ayıran derelerden karşıya geçebilmek için bu yolu kullanırlar. Ancak bölgemizde birçok asma köprü ve taş köprü zamana yenilmiş, bakımsızlıktan bir çoğu yok olmuş veya yok olmak üzeredir.


Bölge kültürümüzün simgelerinden olan asma ve taş köprülerin onarımı, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacağı gibi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da bu ulaşım şeklinden yararlanarak hayatını idame etmelerine kolaylık sağlayacaktır." diyerek 5 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin İli ve İlçelerinde kaç adet tarihi doku...