04 / 05 / 2024

Asansör demirbaş mıdır

Asansör demirbaş mıdır

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Zafer Kabadayı Schindler Türkiye’nin Genel Müdürü oldu!

Dünyanın önde gelen asansör ve yürüyen merdiven firmalarından Schindler Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’ne, 2012 yılından bu yana farklı operasyonlarda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Zafer Kabadayı atandı.

Figen Dumlu, thyssenkrupp Asansör Türkiye'nin Pazarlama Müdürü oldu!

Figen Dumlu, thyssenkrupp Asansör Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü olarak atandı. Dumlu, thyssenkrupp Asansör Türkiye’nin kurumsal iletişim ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olarak görev yapacak.

Fi Yapı asansör kazasının yaşandığı bina mühürlü bir bina!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

Esenyurt'ta düşen asansörün bakımı yapılmış mıydı?

İstanbul’daki asansör faciasında 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Yasin Bakır’ın ağabeyi Adem Bakır, ‘Asansörün bakımı yoktu. Uyarmıştım. Asansör daha önce de birkaç kez düştü’ diye konuştu.

Safran Mühendislik Asansör Otomasyon İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Safran Mühendislik Asansör Otomasyon İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi Mehmet Bilgin Şube Müdürlüğü'nde 250 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Şişli'de açıldı.

ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

Asansör sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

İnşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve ilçelerde örnek yerleşim birimleri oluşturma projelerine paralel olarak önemli bir aşama kaydeden asansör sektörü, gözünü büyümeye dikti.

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

İzmir'de bakım yapılan asansör işçinin üzerine düştü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir çocuk işçi, bakımını yaptığı asansörün altında kalarak yaralandı. . Kafa tasında kırık tespit edilen Ç.B, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi...

Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde asansör düştü: 6 yaralı!

Adana Merkez Seyhan İlçesi’ndeki hastanenin ana binasındaki ’yolcu asansörü’ olarak tanımlanan asansör, saat 16.00 sıralarında bilinmeyen nedenle bulunduğu zemin kattan eksi 2’nci kata düştü

İlhan Kartal: Asansör bakımı öncelikli konumuz!

Yönetim hizmeti sunulan sitelerin idari ve mali konularının görüşüldüğü aylık olağan Site Müdürler Toplantısında Asansör Bakımı, Yangın Söndürme sistemler ile Hidrofor Sisteminin Bakımı konuları ele alındı

Asansör demirbaş mıdır Haberi

Asansör demirbaş mıdır

Demirbaş, bir yere ya da bir kimsenin üzerine kayıtlı olarak bulunan, yitirilmemesi gereken ve resmi işlerde ya da o işte kullanılan, bir görevliden ötekine teslim edilerek devredilen eşya olarak ifade ediliyor.


Demirbaş eşyalar, genellikle kiralama sözleşmelerinde önem taşıyor. Mal sahibine ait olan demirbaşların temiz kullanılmasından kiracı, teknik sorunlardan meydana gelen masraflarından ise mal sahibi sorumlu oluyor.


Kanunen kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?


Kalıcı binanın değerini artırıcı güzelleştirici giderleri ev sahibine ait oluyor.


Dolayısı ile, merpen elektirigi, asansör servis ve elektirigi, merpen ve cevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda oluyor. Ancak, asansör tamiri ev sahibine ait oluyor.




Işıl Seren...