02 / 05 / 2024

Asansör kimlik kartları

Asansör kimlik kartları

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası verilerek belediyeler ve de A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi.

Antalya Dostlar Sitesi’nin asansör beyin kartlarına haciz!

Antalya'da iki bloğu bulunan sitenin asansörlerine ait beyin kartları, 352 bin TL'lik borç nedeniyle haczedildi. Yaklaşık 25 gündür asansör kullanamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, işlemin iptali için dava açtı.

Asansör kimlik numarası nedir?

24 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan Asansör Yönetmeliği ile asansörlere kimlik numarası geliyor. Peki, asansör kimlik numarası nedir? Bu hüküm hangi asansörleri kapsıyor? İşte yanıtı..

Asansörlerde kimlik kartı dönemi!

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre " kimlik kartı " numarası verilerek belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi...

Asansörlerde kimlik kartı dönemi başlıyor!

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası verilerek belediyeler ve de A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi.

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Asansör kimlik kartları Haberi

Asansör kimlik kartları

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası vererek belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini yaptıracaklarını söyledi.


Dere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılının güvensiz asansörlerle mücadele yılı olacağını vurguladı.


Yurt genelinde 431 bin asansörün bulunduğunu, geçen yıl yapılan denetim faaliyetleri kapsamında 152 bininin periyodik muayenesinin yapılabildiğini anlatan Dere, bunlardan 96 bininin "güvensizlik" anlamına gelen kırmızı etiketle etiketlendirildiğini kaydetti.


Dere, bunların periyodik muayenesi yapılan asansörler olduğuna dikkati çekerek, denetimleri yapılamayanların durumunun daha vahim durumda olduğunu vurguladı.


Bu durumla ilgili acil tedbir kararları aldıklarını ifade eden Dere, şöyle devam etti:


"Kırmızı etikete sahip asansörlerin bir an önce kullanıma kapatılması, belediyeler tarafından gerekli tedbirlerin alınması, A...