25 / 11 / 2024

asansör kontrollerini kim yapıyor

asansör kontrollerini kim yapıyor

Asansörlerin, yıllık periyodik kontrollerinden belediye ve il özel idareleri sorumlu olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapılan düzenlemeyle, asansörlerin kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Asansör muayene personelinin belgelendirilmesine dair tebliğ!

Asansör Periyodik Kontrollerini Gerçekleştirecek Muayene Personelinin Belgelendirilmesine Dair Tebliğ (SGM: 2016/18) bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Apartmana yeni asansör nasıl yapılır?

Bir apartmana monte edilen yeni asansörün monte edildiği binaya/yapıya fenni uygunluğuna ilişkin kontroller nasıl ve kim tarafından yapılır? Apartmana yeni asansör nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kadim Canbolat: Asansör mühendislerinin yetişmesi şart!

Son günlerde yaşanan asansör faciaları ile ilgili Yenigün TV’de konuşan işadamı ve siyasetçi Kadim Canbolat, “Asansörü kim yaptıysa bakımlarını da o firmanın yapması gerekir. Asansör mühendislerinin yetişmesi şart” dedi

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör kontrollerini kim yapıyor Haberi

asansör kontrollerini kim yapıyor

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan ve önceki gün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.


AA muhabirinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından aldığı bilgiye göre yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe...