26 / 11 / 2024

asansör okulu var mı

asansör okulu var mı

Dünyanın lider asansör firması Otis, çalışanların kişisel, mesleki ve teknik açıdan gelişimini sağlayan ‘Otis Üniversitesi’ ile ileri seviyede ve uluslararası bir eğitim programına imza atıyor.

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Ankara'da 7 Bin 300 asansör kırmızı etiketli!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Sadettin Özkalender, Başkent’te 50 bin kadar asansör var olduğunu belirtti.

Her 10 asansörün 6'sında ölüm riski var!

Son dönemde yaşanan kazalarla gündeme gelen asansörlerle ilgili hazırlanan rapor riskin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Üç yıldan bu yana Türkiye'deki 400 bin asansörün 152 bini denetlendi..

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

asansör okulu var mı Haberi

asansör okulu var mı

Türkiye’de asansör sektörüne öncülük eden Otis Türkiye’nin uzman çalışanları da, üniversitenin her yıl üç ayrı etapta ve üç farklı ülkede gerçekleştirdiği uluslararası eğitim programlarına katılıp, en yenilikçi projelerde aktif rol üstlenerek uzmanlıklarını pekiştiriyor. 


Tüm dünyada 60 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Otis’in, 1990 yılında kurduğu Otis Üniversitesi, Japonya’dan ABD’ye kadar üretim yaptığı her ülkede eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Lisans üstü seviyesinde kapsamlı bir eğitim veren Otis Üniversitesi’nin uluslararası programında, şirket çalışanlarının uzmanlıklarına göre ileri seviyede eğitim almaları sağlanıyor. Otis Üniversitesi’nden bugüne kadar Otis Türkiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 1.284 kişi başarıyla tamamlayarak mezun oldu. 


Otis Üniversitesi’nde; ‘Mühendislik’, ‘Satış’, ‘Montaj-Saha Yönetimi’, ‘Global Tedarik Zinciri’ ve ‘Büyük Projeler Yönetimi‘ alanında verilen eğitimler üç ayrı etapta yapılıyor. Her bir etabı farklı bir ülkede düzenleyen...