02 / 05 / 2024

asansör ölçüleri

asansör ölçüleri

100 asansörden 40'ı kullanıma uygun çıkmadı. Artan konut ve ofis inşaatlarıyla birlikte asansör sektörü de yükselişe geçti. Ancak özellikle markalı inşaatların müteahhitleri asansörleri yerli firmalardan tercih etmiyor.

3a Real Estate Gayrimenkul İnşaat Asansör Yatçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3a Real Estate Gayrimenkul İnşaat Asansör Yatçılık Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Cengiz tarafından kuruldu.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir'de yaşanan depremde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılış anının, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

25 milyon TL’lik rüşvet görüntüleri müfettişlerde!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasındaki görüntüler ile Aygün'ün sahibi olduğu TOGO İkiz Kuleleri'ndeki görüntüleri alarak inceliyor.

Basın Sitesi'ndeki binanın yıkım görüntüleri tartışma yarattı!

İstanbul Bahçelievler Basın Sitesi'nde bulunan 11 katlı 80 dairelik bina, dün akşam saatlerinde yıkıldı. Bazı bölümleri kendiliğinden çökerken, binanın yıkım görüntüleri de tartışma yarattı.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Çin'de inşaat alanında asansör düştü: 11 ölü!

Çin Hebei eyaletinde bir inşaat alanında asansörün düşmesi nedeni ile 11 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralandı...

Ankara Şehir Hastanesinde asansör düştü iddiası!

Sağlık Bakanlığından, Ankara Şehir Hastanesinde asansörün düştüğü ve dört kişinin yaralandığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

asansör ölçüleri Haberi

asansör ölçüleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yılın ilk 6 ayını kapsayan Piyasa, Gözetim ve Denetim Raporu, bu durumu açıklıyor. Bu rapora göre Türkiye'de üretilen ve satılan asansörlerin yüzde 4o'ı kullanıma elverişli değil. 


Rastgele denetime tabi tutulan 971 asansörün 394'ünün uygunsuz olduğunu, sadece 537'sinin kullanılabilir vasıfta olduğunu ortaya çıkardı. 40 asansör için ise denetimin sürdüğü belirtilerek tanımlama yapılmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 2013 yılını kapsayan Piyasa, Gözetim ve Deneüm Raporu'nda da denetime tabi tutulan bin 230 asansörden yüzde 33'ünün kullanıma uygun olmadığına karar vermişti. 


Bakanlık, bu yılın ilk 6 ayını kapsayan raporunda muhtemel patlayıcı ortamlarda çalışan teçhizat ve sistemlerle ilgili olan ve atex olarak adlandırılan ürünlerdeki uygunsuzluk oranı ise yüzde 34 olarak açıklandı. Denetlenen 242 atex ürününün 8ı'inin kullanıma elverişsiz olduğu belirtildi....