28 / 07 / 2024

asansör tehlikeli mi

asansör tehlikeli mi

GAZ alarmı ve yangın söndürme cihazı gibi 14 ürün için toplatma kararı alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı denetimler piyasadaki korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Binaya sonradan asansör yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan asansör yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Her daire asansör aidatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Asansör gideri için dava açılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini kaleme aldı. İşte o yazı...

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

asansör tehlikeli mi Haberi

asansör tehlikeli mi

İlk üç ayda denetlenen 14 bin farklı modelde sanayi ürününden bin 620’sinin gereken şartları taşımadığı ortaya çıkarken, asansörlerin yüzde 37’sinin, makinelerin ise yüzde 24’ünün standart dışı olduğu belirlendi. Bakanlığın 2014 yılının ilk üç ayında yaptığı denetimlerde toplam 13 bin 784 farklı modelde sanayi ürünü denetlendi. Bu ürünlerden bin 620’si uygunsuz çıkarken 196 farklı ürün de teste gönderildi. Bakanlık iki farklı marka için toplatma kararı verdi. 534 adet üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre verilirken, uygunsuzluklara ilişkin toplam 312 bin liralık idari para cezası uygulandı.


YÜZDE 12’Sİ STANDART DIŞI 

İlk üç ayda en çok denetlenen ürün grupları elektrikli ekipmanlar ve makineler oldu. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları ise yüzde 36,81’le asansörler, yüzde 25’le zorunlu standart düzenlenmemiş alanlar ve yüzde 18’le makineler...