14 / 05 / 2024

asansörler hakkında bilgi

asansörler hakkında bilgi

Asansörler için tam kalite güvencesi ile ilgili esaslar, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte asansörler için tam kalite güvencesi...

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, değişen yaşam şartlarına bağlı olarak konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler hakkında bilgi aktardı.

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Torunlar'ın asansör kazasında yeni gelişme!

Milli Gazete’nin “Torunlar yaşasın diye evlatlar ölüyor” manşetiyle Türkiye’de vicdanlara seslendiği Mecidiyeköy’deki asansör kazasında yeni gelişme. 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada, TOKİ görevlileri hakkında iddianame hazırlandı.

Murat Yücel dükkan projeleri hakkında bilgi verdi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çayarası’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yücel, Çayarası’nda yapılacak olan yeni dükkân projeleri hakkında bilgi verdi

asansörler hakkında bilgi Haberi

asansörler hakkında bilgi

ASANSÖRLER İÇİN TAM KALİTE GÜVENCESİ 

1. Tam Kalite güvencesi, bu Ekin 2 numaralı paragrafında belirtilen yükümlülükleri yerine getiren bir asansör monte edenin, asansörlerin, uygulanan yönetmeliğin gereklerini sağladığını temin ve beyan etmesi işlemidir.


Asansör monte eden, CE uygunluk işaretini her asansöre iliştirmeli ve AT uygunluk beyanı düzenlemelidir. CE uygunluk işareti, bu Ekin 4 numaralı paragrafında tanımlanan gözetimden sorumlu Onaylanmış Kuruluşun kimlik numarası ile birlikte kullanılmalıdır.


2. Asansör monte eden, asansörlerin tasarım, imalat, birleştirme, montaj ve son muayenelerinde onaylanmış kalite güvence sistemini işletmeli ve bu Ekin 3 numaralı paragrafında belirtilen deneyleri uygulamalı ve bu Ekin 4 numaralı paragrafında belirtilen gözetime tabi olmalıdır.


3. Kalite Güvence Sistemi

3.1. Asansör monte eden, bir Onaylanmış Kuruluşa kendi kalite güvence sisteminin değerlendirmesi için başvurmalıdır.

Bu başvuru aşağıdakileri içermelidir;

- Asansörlere ilişkin tüm...