22 / 05 / 2024

Asansörler ne kadar süre ile muayene edilmeli

Asansörler ne kadar süre ile muayene edilmeli

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Başkanı ( AYSAD ) Sefa Targıt, asansörlerin yüzde 37'sinin kullanılabilir, yüzde 63' ünün ise kullanılamayacak kadar riskli olduğunu vurguladı...

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

Türk Boğası haziran ayı fiyatlarını açıkladı! Tümosan Traktör fiyatları ne kadar?

Türk Boğası lakabı ile bilinen Tümosan Traktör'ün haziran ayı fiyatlarını açıkladı. Peki, Tümosan traktörler ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör Nisan fiyatlarını açıkladı! Traktörler bu ay ne kadar? 

Çiftçilerin dört gözle beklediği Türk Boğası Tümosan'ın Nisan ayı traktör fiyatları peş peşe açıklandı. Peki, Tümosan traktör Nisan fiyatları ne kadar, kaç lira? İşte 8 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yağlı radyatör fiyatları ne kadar, en ucuz nereden alınır? 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Yağlı radyatörler bulunduğu ortamı, nem seviyesini düşürüp havayı kurutmadan rahatça ısıtır. Peki, en çok satan yağlı radyatör marka ve modelleri hangileri? Kumtel radyatör ısıtıcı kaç TL? Yağlı petekler ne kadar? İşte yağlı radyatör markaları ve fiyatları..

Asansör bakımı ne kadar sürede yapılmalı?

Asansör Yönetmeliği kapsamında monte edilmiş asansörleri ve aynı Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce monte edilmiş ve halen faal olan asansörleri kapsayan asansör bakımı ve işletmesi yönetmeliği gereğince, asansör bakımı ne kadar sürede yapılmalı?

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

Ankara İstanbul hızlı tren bileti çocuklara ne kadar?

Ankara İstanbul hızlı trende çocuk için bilet kaç liradan kesilecek? Ankara İstanbul YHT çocuk biletleri kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti çocuklar için ne kadar? Ankara İstanbul yüksek hızlı tren çocuk bileti kaç lira?

Tapu birleştirme harcı ne kadar?

Tapu birleştirme işlemi tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilme işlemi olarak ifade ediliyor. Tapu birleştirme işlemi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu birleştirme harcı ne kadar?

Tapuda tevhit harcı ne kadar?

Tevhit ya da birleştirme talep üzerine yapılan bir tapu işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Tevhit işleminin gerçekleşebilmesi için tapu tevhit harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. İfraz işleminin gerçekleşebilmesi için tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının tapu satış harcı ödemesi gerekiyor. Bu harç oranı her yıl yeniden belirleniyor. Peki, tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapu harcı oranı ne kadar?

Tapu dairesinde işlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve müdürlük tarafından hesaplanan tapu harcının bankaya yatırılması gerekiyor. Peki, 2014 tapu harcı oranı ne kadar?

Dumankaya Mozaik fiyatları ne kadar?

Dumankaya Mozaik fiyatları ne kadar sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Projede; yüzme havuzu, dinlenme alanları, sauna,fitness center ve yürüyüş yolları yer alıyor.

Asansörler ne kadar süre ile muayene edilmeli Haberi

Asansörler ne kadar süre ile muayene edilmeli

Asansörlerin 2012 yılından itibaren periyodik olarak yılda bir kez muayene edildiğini anlatan Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği Başkanı (AYSAD) Sefa Targıt, kontrollere temel oluşturan yönetmelikte önerilen düzeltmelerin yürürlüğe girmesi gerektiğine dikkat çekti. Targıt, "2013 yıl sonu itibarıyla elde edilen ve Bakanlıkta toplanan verilere göre, asansörlerin yüzde 37'sinin kullanılabilir, yüzde 63'ünün ise kullanılamayacak kadar riskli olduğu ortaya çıktı" dedi. 


Dernek olarak birinci gündem maddelerinin yönetmenliğin düzeltilmesi olduğunu açıklayan Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği Başkanı (AYSAD) Sefa Targıt, mevzunun halka anlatılması gerektiğini kaydederken, bununla ilgili bir kamu spotu çalışması yaptıklarını ve bu çalışmanın da hala müsteşarlıkta onay beklediğini söyledi. Targıt, Türkiye'de şu anda 300 bin asansörün olduğunu, kentsel dönüşüm ile birlikte bu sayının giderek artacağını ifade etti. 


2013 yıl sonu itibarıyla...