29 / 04 / 2024

Asansörlerin yıllık periyodik kontrolü

Asansörlerin yıllık periyodik kontrolü

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan yürürlükte, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.

STFA, inşaat sektöründe 77 yıllık köklü deneyime sahip!

STFA Grubu, 77 yıllık köklü bir geçmişe ve küresel boyutta bir deneyime sahip. Gerek yurt içi gerek yurt dışında başta inşaat olmak üzere, faaliyet gösterdiği sektörlerin önemli aktörlerinden olmaya da devam ediyor.

Aydın'daki asansörlerin yüzde 50'si kırmızı etiketli!

Makine Mühendisleri Odası Aydın Temsilciliği, Kuşadası hariç diğer ilçelerin tümünde yaptığı denetimler sonucunda asansörlerin yüzde 50’sine yakınının kırmızı etiketli olduğu tespitini yaptı.

Ataşehir'deki asansörlerin yıllık kontrollerini Royalcert yapacak!

Ataşehir'de bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacı ile A tipi muayene kuruluşu olan ‘’ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’’ ve Ataşehir Belediyesi arasında görevlendirme sözleşmesi yapıldı.

Asansörlerin kontrollerini belediye ve il özel idaresi yapacak!

Asansörlerin, yıllık periyodik kontrollerinden belediye ve il özel idareleri sorumlu olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapılan düzenlemeyle, asansörlerin kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi.

Gölcük’te asansörler sil baştan!

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca Gölcük Belediyesi, idari sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrol hizmetleri için İnspecco Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. ile protokol imzaladı.

Bağcılar'da asansörlere sıkı denetim!

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmeliği gereğince Türk Standartları Enstitüsü’nün uzman ekipleri tarafından asansörlerin yıllık kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor.

Asansörlerde kimlik kartı dönemi!

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre " kimlik kartı " numarası verilerek belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi...

Asansörlerde kimlik kartı dönemi başlıyor!

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası verilerek belediyeler ve de A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi.

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Erol Küçüker: Asansörlerin yüzde 90'ı can güvenliği riski taşıyor!

Aydın Makine Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapor tüyler ürpertti. Raporda kentteki asansörlerin yüzde 90'ının can güvenliği için risk taşıdığı saptanırken asansörlerin bakımına yöneticiler de duyarsız kaldı

Asansör yıllık kontrol başvuru formu!

Yapılardaki asansörlerin hizmete alındıktan sonra çevrenin, insanların ve canlıların sağlık ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak için asansör yıllık kontrollerinin yapılması gerekiyor. İşte asansör yıllık kontrol başvuru formu..

Asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Binada asansörün yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan bina yöneticisi sorumlu oluyor. Peki, asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Beşiktaş'ta asansörlerin yıllık kontrolleri yapılıyor

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması için bir duyuru yayımladı. Belediye sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrol ve bakımları, anlaşmalı kuruluşa yaptırılabilecek .

Asansörlerin yıllık periyodik kontrolü Haberi

Asansörlerin yıllık periyodik kontrolü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgiye göre; yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. 


Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak şartları taşımaları gerekecek. Yapılan kontroller sonucunda, belediye ve il özel idareleri, güvenli olmayan asansörleri hizmet dışı bırakabilecek.


Veri tabanı uygulamasıyla, belediyelerin sorumluluğunda yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla yürütülecek yıllık periyodik kontrol faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler kayıt altına alınacak.


Geliştirilen takip uygulamasıyla, kontrolleri...