07 / 05 / 2024

asgari ücret kararı ne zaman

asgari ücret kararı ne zaman

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak son toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirilecek.

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

Asgari ücret 16 dolar eridi!

20 Haziran günü net 11 bin 402 TL olarak açıklanan asgari ücret, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararının ardından TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte 16 dolar (390 lira) eridi. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Asgari ücrete okkalı zam geldi! Yeni asgari ücret resmen 11 bin 402 lira oldu

SON DAKİKA: Asgari ücrete okkalı zam geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmesine karar verdi.

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Asgari ücret zammı sonrası hepsi arttı! Tek tek hesaplandı, işte yeni maaşlar

2023 asgari ücret zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğunu duyurdu. Asgari ücret kararı sonrası birçok maaşta da artışa gidilecek. İşte o maaşlar...

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrete yapılacak zam, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun vereceği karar ile netliğe kavuşacak. İşte “Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?” sorusunun yanıtı!

1 Ocak 2023 Asgari ücret! Bu gerçek olursa vatandaş bayram eder! Hemen siz de bakın! 

Asgari ücret ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayı içerisinde ilk toplantısını yapacak olan Tespit Komisyonu gerçekleştirilecek dört toplantının ardından kararını verecek. Peki, 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

Ocak ayı asgari ücret zam oranı milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra vatandaşlar 2023 asgari ücret tutarını merak ediyor. Peki 2023 için net bir rakam var mı? İşte detaylar...

Asgari ücret artışı yaşlılık maaşını da vurdu! Yaşlılık maaşı kaça çıktı? Yaşlılık maaşı kaç ayda bir alınır 2022?

Yaşlılık aylığı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı, pek çok kişiyi etkilemektedir. Bunların başında yaşlılık aylığı alan kişiler gelmektedir. Peki Yaşlılık maaşı kaça çıktı? İşte detaylar!

Selçuk Geçer'den bomba asgari ücret tahmini! 5 haneli rakam telaffuz etti

Ekonomi piyasalarında farklı bir yere sahip olan Selçuk Geçer, asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna vurgu yaparak, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

Asgari ücret zammında belirsizlik netleşiyor! Rakam cepleri rahatlatır

Asgari ücret zammı ile ilgili yılın son 2 ayına girilirken araştırmalar daha da arttı. Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminler ise peş peşe geliyor. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşı zammı için asgari ücret tarifesi uygulanacak!

AKP hükümetinin yenil yılda emekli maaşlarına yapılacak zammı asgari ücret zammına endekslemesi bekleniyor.

asgari ücret kararı ne zaman Haberi

asgari ücret kararı ne zaman

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği dördüncü ve son toplantısını 28 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını Bakanlığın ev sahipliğinde pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirecek. Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık edecek.

Komisyon, ilk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK), üçüncü toplantısını da 22 Aralık’ta Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) ev sahipliğinde çevrim içi gerçekleştirmişti.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'ten asgari ücret açıklaması!

TÜİK asgari...