06 / 05 / 2024

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı Sultanahmet

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı Sultanahmet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) organizasyonuyla her yıl ramazan ayında Sultanahmet Meydanı'nda kurulan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı" açıldı.

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Selim Şenok tarafından kuruldu.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Sea Deküratörlük Mimarlık Ticaret Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Sea Deküratörlük Mimarlık Ticaret Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Yıldırım, Elif Gürtaş ve Seyhan Özdemir sarper ortaklığında kuruldu.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Emlak Katılım 2020’ye 20,3 milyar TL aktif büyüklük ve 50 şubeyle imza attı!

Asırlık geçmişinden gelen güç ve sektörün en genç markası olmanın getirdiği dinamizm ile tekrar yola çıkan Emlak Katılım, 2020'yi başarılı bir biçimde tamamladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi bugün Kartal'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Kayseri Kocasinan'daki 8 asırlık cami restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Himmetdede Mahallesi’nde yer alan 8 asırlık tarihi camiyi restore ediyor. 

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı Sultanahmet Haberi

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı Sultanahmet

Sultanahmet Meydanı'nda, İstanbullulara ramazan nostaljisi yaşatacak çarşının açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından yapıldı.


Baraçlı, vatandaşlar ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir ramazan ayına daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, "Sultanahmet'te ramazan coşkusunu yeniden yaşanabilir hale getirmek için meydanda gerekli altyapı düzenlemelerini yaptık. Sultanahmet, ramazan etkinliklerinin coşkulu merkezi olacak" dedi. 


- Geleneksel tatlar ve sanatlar bu çarşıda


Bayram arifesine kadar açık kalacak olan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı", İstanbullulara ramazan nostaljisi yaşatacak. 


Geleneksel tatların ve sanatların yer aldığı çarşıda, vatandaşlar helva, lokum, kuru kahve, baklava, boza, Kanlıca yoğurdu gibi İstanbul'a ait tatların üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olacak.


Çarşıda, çini, ebru, telkari, kaligrafi, minyatür, tezhip, cam işçiliği, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen gibi geçmişi eskilere dayanan mesleklere ait...