27 / 04 / 2024

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.



Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, önceki gün Japonya'da meydana gelen depremle, Türkiye'de şubat ayında meydana gelen depremleri karşılaştırmıştı.  Ülkesinin başarısını alınan önlemler ve eğitime bağlayan Kapon uzmanı bugün Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) düzenlenecek olan “Depremle Yaşamak” isimli konferansta deprem öncesi ve sonrasında yapılacaklarla ilgili önemli bilgiler verecek.

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI!

Moriwaki, "Kahramanmaraş depremleri sonrası 50 bini aşkın kişi öldü. Japonya'da can kaybı var, şu ana kadar 55 kişi. Depremin şiddetine oranla can kaybı Kahramanmaraş'taki gibi olmaz. Üzülerek ifade ediyorum, eğer acilen önlem alınmazsa, bu büyüklükte bir depremde İstanbul'da ölü sayısı binlerce olabilir" diyerek uyardı.

 

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

TÜRKİYE'DE DEPREM EĞİTİMİ YOK!

Moriwaki, Türkiye deprem ülkesi olmasına rağmen Japonya'daki gibi etkili bir şekilde deprem eğitimi olmadığını söyledi. Deprem analizleriyle ünlü, Türkiye’de yaşayan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki “Depremle Yaşamak” isimli konferansta Vatandaşlara önemli bigiler verecek. 

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ olarak deprem konusuna da her zaman dikkat çektiklerini belirtti.

Türkiye’deki tüm şehirlerin depreme hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yapan Rektör Türkdoğan, “Ülkemiz başta deprem olmak üzere yangın, sel, toprak kayması, çığ, tsunami gibi birçok afetin sıklıkla görüldüğü yerdir.

Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak her zaman doğal afetlere hazırlıklı olmamızın yanında doğal afet sırasında ve sonrasında da neler yapılması gerektiğini bilmemiz önem arz ediyor.

Deprem konusunda da ülke olarak en az Japonya kadar hazırlıklı ve bilinçli olmamız gerekiyor. Bu konuda uzmanlaşmış, çalışmalarını ülkemizde yürüten Deprem Uzmanı değerli Yoshinori Moriwaki depremle ilgili önemli bilgiler verecek.'' dedi.

Türkiye'de geçen yıl 74 binden fazla deprem meydana geldi...

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Geri Dön