19 / 07 / 2024

aşkabata metro yapılacakmı

aşkabata metro yapılacakmı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti...

Akbuğa İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akbuğa İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bircan Akbuğa tarafından kuruldu.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Silivri Selimpaşa'daki rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 6593 Ada 3 Parsele (Eski 9374 parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'a yapılacak olan yeni metro hattı için tarih açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, Kasım ayında metro hattının açılmasının hedeflendiğini söyledi. İşte detaylar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Lanse Çağ İnşaat Yapı Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lanse Çağ İnşaat Yapı Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Sarı tarafından kuruldu.

Doğa Teknik Elektrik Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Teknik Elektrik Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Güneş tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Ağcaoğlu Yapı Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ağcaoğlu Yapı Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de sermaye bedeli ile Ömer İyem tarafından kuruldu.

SGK'ye 1 milyon 770 bin kişi 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurdu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 1 milyon 770 bin kişinin toplam 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurduğunu bildirdi.

İstanbul'da bu yıl açılacak metro hatları!

Milyonlarca kişinin yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden sürüyor. İşte İstanbul'da bu yıl içerisinde açılacak metro hatları...

aşkabata metro yapılacakmı Haberi

aşkabata metro yapılacakmı


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, başkent Aşkabat'ta metro kurulması için Ukrayna'nın İnterbudmontaj şirketi başkanı Vladimir Petruk'dan proje hazırlamasını istedi. Türkmen lider, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti. Ukraynalı işadamı Petruk, bu konuda uzman ekip ile proje üzerinde titizlikle çalışacaklarını belirtti. 


Türkmenistan Meclisi tarafından 2013 yılında kabul edilen karar sonucunda Aşkabat'ın sınırları genişletildi. Aşkabat'ın ilçeleri Abadan ve Ruhabat şehir merkezine dahil edildi. Nüfusu bir milyona yaklaşan Aşkabat ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda ticari, ekonomi ve kültür merkezidir. 


Malatya Son...