18 / 05 / 2024

Askeri alan çalışmaları murat bakan

Askeri alan çalışmaları murat bakan

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kent içindeki askeri kışlaların boşaltılması ile elde edilen alanların kimlere verileceğini sordu.

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

Milyonlarca emekliyi kapsayan maaş iyileştirme çalışmaları başladı. 7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi. İşte emekli maaş zammına ilişkin tüm detaylar...

Bilecik Spor ve Yaşam Alanı'nda hafriyat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Ertuğrulgazi mahallesine inşa edilecek olan spor ve yaşam alanı çalışmalarını inceledi.

Hadımköy Kapalı Pazar Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hadımköy Kapalı Pazar Alanı’nın yapım çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Antalya Türk Beleni Mesire Alanı için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’a nefes aldıracak Türk Beleni Mesire Alanı Projesi için çalışmalar başladı.

Şanlıurfa GAP Vadisi 2.Etap için çalışmalar 2017'de başlayacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Daha yeşil bir Şanlıurfa için' sloganı ile kent merkezi ve 13 ilçede yapılan ve yapımı planlanan yeşil alan çalışmalarını aktarmak için basın mensupları ile buluştu.

Mehmet Özhaseki askeri alan tartışmalarına noktayı koydu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına çıkarılan kışlaların arazileriyle ilgili rant tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki noktayı koydu: Askeri alanlar şehir parkı ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yeşil alana uygun olmayanlar ise kentsel dönüşümde kullanılacak.

Askeri alan çalışmalarında kamu yararı gözetilmeli!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kent içindeki askeri kışlaların boşaltılması ile elde edilen alanların kimlere verileceğini sordu.

100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan var!

Askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürerken Bakan Özhaseki, “Biz şehrin içinde sıkışan yerlerin kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılması yönünde raporlayacağız” dedi. Özhaseki, 100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan olduğunu söyledi.

Artvin Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arhavi Sahil dolgu alanında bir süre önce yapımına başlanan spor alanlarının inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Futbol sahası, tenis kortları, voleybol sahaları ile bölge şimdiden adından söz ettirirken, bölgede son olarak tribünlerin koltuk montajları yapılıyor.

Aksaray eski terminal alanında dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Arhavi Sahil Dolgu Alanı Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Sahil dolgu alanında halı saha inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Fidan dikimi ve yeşillendirme çalışmaları ile bölgede estetik görünüm sağlanıyor.

Konya Bozkır'daki kapalı pazar alanı çalışmaları sürüyor!

BOZKIR'da yapımı devam eden kapalı pazar alanı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Gün, ilçenin en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan kapalı pazarın, aynı zamanda diğer önemli eksiklik olan otopark sorununu da gidereceğini belirtti.

Askeri alan çalışmaları murat bakan Haberi

Askeri alan çalışmaları murat bakan

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kent içindeki askeri kışlaların boşaltılması ile elde edilen alanların kimlere verileceğini sordu. 


Askeri kışlaların imara açılması çalışmalarının ilk kez  2007’de gündeme geldiğini anımsatan Bakan “Büyük kısmı şehir merkezlerinde olan askeri alanların metrekare olarak değeri çok yüksektir. Çok sayıda askeri arazi geçmişte devlete devredildi. Ancak daha sonra pek çoğunun kamuya yararlı sosyal alanlar olarak değerlendirilmek yerine, imara açılarak konut veya ticari alanlara dönüştürüldü” dedi. 


Murat Bakan, 1959 yılında İstanbul Zekeriyaköy’deki 506 dönüm ormanlık alanın, ‘milli güvenlik amaçlı’ olarak metrekaresi 3 dolardan köylülerden alınarak kamulaştırıldığını ancak bu alanın, 2010 yılında önce Orman Bölge Müdürlüğü’ne, ardından TOKİ’ye devredildiğini anımsatarak şunları söyledi: 


TOKİ’ye devrinden sonra da ihaleyle özel bir firmaya verilmiştir. Söz konusu alanda şu anda...