30 / 04 / 2024

askeri arazi konut projesi

askeri arazi konut projesi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Ankara ve İstanbul'da 9 konut 1 arazi satılıyor!

Ankara ve İstanbul'da yer alan 9 konut ile 1 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların merakla beklediği ihaleler ile ilgili detaylar...

Konut satışları 1,2 milyon seviyesinde yılı kapatır!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur konut piyasasını değerlendirdi. Timur, arazi ve inşaat malzemelerindeki artışlara dikkat çekerek "Bir yandan da ihtiyaç bitmedi bir barınma krizi yaşanıyor, kiralık ev bulunamıyor." dedi.

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta yabancıların arazi alımları için mevzuat değiştirilecek! 

KKTC'de İsraillilere yapılan arazi ve konut satışları resmen gündeme bomba gibi düştü. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuya ilişkin konuştu. Peki neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

İzmir'de 5 adet konut ve 17 adet arsa ile arazi satılıyor! Bu tarihe dikkat!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 5 adet konut ile 17 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki satışı yapılacak konut ile arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

Milli Emlak Eylül 2023 ihalelerini peş peşe duyurdu! Konut imarlı arsa almak isteyenler hemen bakın!

Yeni bir arsa veya arazi almak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 42 bin liraya konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Yabancılara 21 yılda 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut ve iş yeri satıldı!

İçişleri Bakanlığı yabancılara gayrimenkul satışı rakamlarını açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2002 ile 19 Temmuz 2023 arasında yabancılara 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. İşte ayrıntılar...

askeri arazi konut projesi Haberi

askeri arazi konut projesi


Esenler'de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?


Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler 50 bin konut projesi geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazide yükselecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Güngören ve Küçükçekmece gibi ilçelerde planladığı ulaşım güzergahlarında kalan ve yıkılması gereken binaların takası için de bu alandaki konutları kullanabilecek. 


Çalışmalar 3 ay içerisinde başlıyor

Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından Esenler Belediyesi’ne devredilen eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde 'reserv konut’ olarak kullanılacak 50 bin konut inşa edilecek. Süresi 10 yıl olan protokolün imzalanmasının ardından 3 ay içinde çalışmalara başlanacak.


Esenler'de askeri alan olarak bilinen 8 milyon 700 bin metrekare üzerinde Esenler adeta baştan...