29 / 04 / 2024

Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?




Esenler'de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?


Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler 50 bin konut projesi geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazide yükselecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Güngören ve Küçükçekmece gibi ilçelerde planladığı ulaşım güzergahlarında kalan ve yıkılması gereken binaların takası için de bu alandaki konutları kullanabilecek. 


Çalışmalar 3 ay içerisinde başlıyor

Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından Esenler Belediyesi’ne devredilen eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde 'reserv konut’ olarak kullanılacak 50 bin konut inşa edilecek. Süresi 10 yıl olan protokolün imzalanmasının ardından 3 ay içinde çalışmalara başlanacak.


Esenler'de askeri alan olarak bilinen 8 milyon 700 bin metrekare üzerinde Esenler adeta baştan inşa edilecek. Proje kapsamında Esenler'de 50 bin bina yıkılacak ve bölgede tekrar bina inşa edilmeyecek. Vatandaşlar 8 milyon 700 bin metrekare üzerinde inşa edilecek yeni şehre taşınacak. 2 buçuk milyon metrekare alan üzerine dünyanın en büyük şehir parklarından biri kurulacak. Şehir parkında müze, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası gibi pek çok donatı yer alacak.


Esenler Belediyesi olağanüstü toplanmıştı

Esenler Belediye Meclisi, Esenler sınırları içinde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri arazinin Esenler Belediyesi’ne devri ile ilgili Belediye Başkanı'na protokol yapma yetkisi vermek üzere 28 Nisan 2015 tarihinde toplanmıştı.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön