28 / 04 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı!

Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı!

Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi Tanıtım Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Mehmet Ergün Turan, Gaziantep'e 5 yıl içerisinde 10 milyar TL yatırım yapılacağını söyledi.



Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi Tanıtım Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kuzey Şehir Projesi kapsamında Gaziantep'e 5 yıl içerisinde 10 milyar TL yatırım yapılacağını söyledi. 


LANSMAN TOPLANTISI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

50 Bin Konut Projesi Tanıtım Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 



300 BİN NÜFUSLU YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİLECEK 

50 Bin Konut Tanıtım Toplantısında konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Gaziantep için yeni bir yaşam alanı olan 50 Bin Konut Projesi'nin tanıtımını yapmak için buradayız. Yaklaşık 300 bin nüfusluk yeni bir şehir olan Kuzey Şehir Projesi'nde üretim aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Türkiye'nin 81 ilinde 740 şantiyede faaliyet gösteriyoruz. 2002 yılından bu yana idaremizin projelendirdiği konut sayısı bu ay itibariyle 700 bin rakamına ulaşmış durumdayız. Aktif olarak her yıl 50 bin konut yapan bir idareyiz. Konut idaresi artık sadece konut değil master planlı şehirler üretiyor. 8,5 milyon metrekarelik alanda 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi söz konusu Yenilenen Şehirler Projesi'nin en büyük uygulama alanını oluşturuyor. Kuzey Şehir Projesi Türkiye'nin uluslar arası ölçekte uygulanan göz bebeği projesi olacak" diye konuştu. 


"OSB'DE ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZ İÇİN YAŞAM ALANI OLACAK" 

Gaziantep'e 5 yıl içinde 10 milyar TL yatırım yapılacağını söyleyen Turan, "Paydaşlarımız ile birlikte sadece yeni şehir vesilesi ile 10 milyar TL'lik Gaziantep'e yatırım yapacağız. Kuzey Şehir Projesi'nin yapıldığı alanda şehir ile ulaşım bağlantıları bir alan olarak hayata geçireceğiz. Şehre getirilecek su maliyetleri düşürülecek. OSB'de çalışan işçilerimiz için çok önemli bir yaşam alanı olacak" şeklinde konuştu. 


"KUZEY ŞEHİR PROJESİ GAZİANTEP'I FARKLI BİR NOKTAYA TAŞIYACAK" 

Kuzey Şehir Projesi'nin çok boyutlu olarak ele alındığını ifade eden Turan, "Söz konusu proje ile ilgili ekonomik ölçekler kadar sosyolojik ölçekte de planlamalar yapılmaya devam ediliyor. Büyüyen sanayisiyle ülkemizin lokomotif şehirlerinden olan Gaziantep'in görmüş olduğu ilgi yürüttüğümüz planlamanın önemli hareket noktalarından biri oldu. 50 Bin Konut Projesi'nin 3 bin konutluk kısmı önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. Kuzey Şehir Projesi ile önümüzdeki 5 yılda Gaziantep'i çok farklı bir noktaya taşıyacak" diye konuştu. 


"OCAK AYINDA YENİ ŞEHRİN İLK ADIMLARI ATILACAK" 

Kuzey Şehir Projesi'nin uluslar arası ölçekte bir proje olduğunu belirten Turan, "İnanarak söylüyorum ki Kuzey Şehir Projesi TOKİ'nin yüz akı proje olacaktır. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz vizyonun hayat bulacağı ve uluslar arası ölçeğe taşınacağı proje olacaktır. Gaziantep uluslararası alanda örnek alınacak bir alan olacaktır. İlk aşamada 3 bin konutluk projeyi ihale aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Ocak ayı gibi yeni şehrin ilk adımları atılacak. Büyükşehir Belediyesi söz konusu alanın yollarını açıyor" şeklinde konuştu. 


GAZİANTEP'İN EN BÜYÜK SORUNU: KONUT 

Gaziantep'in bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gaziantep özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen yatırımcılar, Gaziantep'te iş yapıyorlar. Gaziantep'te zaten büyük bir iş potansiyeli, girişimcilik var. Buna ilaveten iş bulmak amacıyla binlerce insan göç ettiler. Gaziantep küresel yarışta önemli bir yere sahip olan Gaziantep'i çok daha güçlü bir yere taşıyabiliriz. Dünyada nüfusu 500 binin üzerinde olan 700'ün üzerinde merkez var. Ama Gaziantep bu merkezler arasında en rekabetçi 10 şehir arasında 7.sırada yer alıyor. Gaziantep'in bu atılımın güçlendirecek çok önemli bir atılım yapıyoruz. Suriye'den gelen misafirlerimiz ile birlikte konut sorunu Gaziantep'in en büyük sorunu haline geldi. Bu konut sorununu ciddi bir şekilde çözme noktasına geldik" diye konuştu. 


"PROJE GAZİANTEP'İN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK" 

50 Bin Konut Projesi'nin bir hayal ticareti olmadığını sözlerine ekleyen Şimşek, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yolları açılan, yakın bir dönemde ihalesi yapılacak ve ulaşımının ele alındığı bir projedir. Bu proje Gaziantep'in gücüne güç katacak. Gaziantep şuanda Türkiye'nin önemli bir lokomotifi ve Türkiye uçuşa geçecekse Gaziantep gibi lokomotif şehirler üzerinden olacak. TOKİ'ye bu nedenle teşekkür ediyorum. Gaziantep tüm sıkıntılara rağmen dünyada sanayi, turizm, tarih merkezi olacak" dedi. 


"50 BİN KONUTLUK YENİ BİR ŞEHİR TASARLANIYOR" 

300 bin nüfuslu yeni bir kent yapıldığını ifade eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi ile dünyaya örnek olan bir oroie havata geçiriliyor. Bu noktada büyük bir heyecanla Gaziantep belediyeleri ve Bakanımızın desteği ile 300 bin nüfuslu, arsa maliyeti olmayan 50 Bin Konutluk yeni şehir tasarlanıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep'te ilerleyen yıllarda ev sahibi olamamaktan şikayet eden vatandaş kalmayacak" diye konuştu. 


"YENİLENEN ŞEHİRLER PROJESİ'NİN ODAK NOKTASI OLACAĞIZ" 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şehrimizin geleceği için çok önemli bir gündem ile meclisimizde toplandık. Dünyada artık sürdürülebilir kalkınmadan bahsediliyor. Kalkınmada en önemli gelişme sürdürülebilir şehirciliktir. Şehrimizi yerelden evrensele taşıyoruz. Şehrimiz açısından önemli bir projeyi basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Gaziantep'te bulunan 2 bin 500 işçi servisini azaltacak bir modeli hep beraber hayata geçirmemiz gerekiyor. Yeni yerleşim yeri ile Yenilenen Şehirler Projesi'nin odak noktası olacağız" seklinde konuştu. 


Ayhan Duman/Gaziantep Hakimiyet


Geri Dön