30 / 04 / 2024

Esenler 50 bin konut projesi

Esenler 50 bin konut projesi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler'de 50 bin konut askeri alana transfer edilecek!

Esenler’de 2012 yılından itibaren 25 bin konut yenilendi. İlçede şimdi daha büyük bir dönüşüm başlayacak. Askeriyeden tahsis edilen 8.7 milyon m2’lik alana 16 mahalleden 50 bin konut transfer edilecek. 25 bin konut da yerinde dönüşücek.

Gaziantep'teki 50 bin konutluk proje yarın tanıtılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in davetlisi olarak Gaziantep’e gelecek olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, belediye tarafından kentteki konut sıkıntısını gidermek için yapılacak 50 bin konutluk projenin lansmanını yapacak

8 ayda 50 bin KOBİ icraya düştü!

Sekiz ayda kredi borçları yüzünden 50 bin KOBİ daha icraya düştü. Son bir ayda icradan satılığa çıkarılan işyeri ve fabrika sayısı bine ulaşırken, 2016 için iflasa sürüklenen firma sayısının iki kat artabileceği belirtiliyor.

Yeni Foça'ya 50 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı. Sadece Yeni Foça'nın başlıca projeleri için 65-70 milyon TL yatırım yapıldı.

TOKİ her yıl 50 bin konutu alt gelirli vatandaşlara satıyor!

Toplu Konut İdaresini konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluş olarak tanımlayan Turan “Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz. " dedi.

Gaziantep'e yapılacak 50 bin konut için ilk adım atıldı!

Artan nüfus oranı ile her geçen gün konut ihtiyacı duyulan Gaziantep’in bu sıkıntısına Büyükşehir Belediyesi çözüm üretmek için girişimlerini arttırdı. Büyükşehir Belediyesi, 50 bin konut yapımı ile başlattığı “konut atağının” ilk adımını da gerçekleştird

Fatma Şahin yapılacak 50 bin konut için TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görüştü!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 50 bin konut ve yeni konut alanlarıyla ilgili planlama yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti.

50 bin konut dar gelirli Gaziantepliler için yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapacakları 50 bin konut alanın “Suriyeliler için yapılıyor” haberlerine yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi. Şahin, konutların Gaziantepli dar ve orta gelirli vatandaşlar için yapılacağını aç

Gaziantep'te 50 bin konutun temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 50 bin konutun ilk etabının temeli atıldı. Törene katılan Başkan Fatma Şahin, açıklamalarda bulundu.

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'da hedef 50 bin çalışanı olan OSB oluşturmak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da öncelikli hedeflerinin, 50 bin çalışanı bulunan bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak olduğunu söyledi.

Esenler 50 bin konut projesi Haberi

Esenler 50 bin konut projesi


Esenler'de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Peki Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?


Esenler 50 bin konut projesi nerede yapılacak?

Esenler 50 bin konut projesi geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arazide yükselecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Güngören ve Küçükçekmece gibi ilçelerde planladığı ulaşım güzergahlarında kalan ve yıkılması gereken binaların takası için de bu alandaki konutları kullanabilecek. 


Çalışmalar 3 ay içerisinde başlıyor

Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından Esenler Belediyesi’ne devredilen eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde 'reserv konut’ olarak kullanılacak 50 bin konut inşa edilecek. Süresi 10 yıl olan protokolün imzalanmasının ardından 3 ay içinde çalışmalara başlanacak.


Esenler'de askeri alan olarak bilinen 8 milyon 700 bin metrekare üzerinde Esenler adeta baştan...