02 / 05 / 2024

askeri araziler ne olacak

askeri araziler ne olacak

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Askeri alanların hepsi yeşil kalacak!

Şehir içindeki askeri alanlarla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin bir talimatı olduğunu ifade etti.

Askeri arazilere ilişkin 23 sorun TBMM'de!

Kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 23 soru sordu..

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Onur Öngün: Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Askeri araziler tamamen rant olarak görülmemeli. Altın değerindeki askeri alanlar modern şehirciliğin tüm kuralları ile kentlere nefis peyzaj ve yeni nesil yapılar olarak kazandırılmalı." dedi

Seyit Torun: Askeri araziler yeşil alan olsun!

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, boşaltılan askeri alanların yeşil alan olarak kullanılması çağrısında bulundu.

Mehmet Özhaseki askeri alan tartışmalarına noktayı koydu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına çıkarılan kışlaların arazileriyle ilgili rant tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki noktayı koydu: Askeri alanlar şehir parkı ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yeşil alana uygun olmayanlar ise kentsel dönüşümde kullanılacak.

Askeri araziler ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi. Özhaseki, "Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir" dedi.

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'deki İMAR A.Ş'ye sattığı arsalarda son durum ne?

KİPTAŞ  İstanbul Bahçeşehir'de 78 bin 775 metrekarelik arazinin hisselerini 300 milyon TL'ye almıştı. Daha sonra araziyi İmar A.Ş.'ye 315 milyon TL'ye sattı. Peki, İMAR A.Ş'nin almış olduğu bu araziler ne oldu?

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sudan’da kiralanan araziler ne olacak?

Darbe yapılan ülkede 99 yıllığına kiralanan 780 bin 500 hektar arazi bulunuyor. Türkiye’nin Sudan’da kiraladığı binlerce dönüm tarım arazisinin geleceği darbe ile birlikte tehlike altına girdi.

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

askeri araziler ne olacak Haberi

askeri araziler ne olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığının yer aldığı 183 dönümlük kışlada yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde incelemeler yaptı.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Kurum, incelemesinden sonra yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlar doğrultusunda, şehrin her noktasında yeşil alan miktarını artırmak için çalıştıklarını belirtti.

İstanbul'da devam eden çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alanın yüzde 10 artacağını söyleyen Kurum, Esenler'in yeşil alan eksikliğinin hissedildiği ilçelerden biri olduğunu belirtti.

"Ata sporlarının ve diğer sporların yapılabileceği alanlar olacak"

Bakan Kurum, sosyal anlamda böyle çalışmalara ihtiyaç olduğunu ve çalışmaların sayısının artırılması gerektiğini belirterek şu şekilde devam etti:

"Burada ata sporları ve diğer sporları yapabilecekleri alanlar olacak. İnsanlar hem oturdukları mekanın yanında vakit geçirebilecekler hem...