27 / 07 / 2024

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

KİPTAŞ’tan Beykoz Belediyesi’ne devredilen arazilerde devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili adımlar atılıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Askeri alanlar kentsel dönüşümde kullanılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şehir dışına taşınılması kararı alınan askeri arazilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Askeri alanların belediyelere verileceği iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, boşaltılacak askeri alanların kentsel dönüşüm için belediyelere verileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm meclis gündeminde!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Askeri alanlar kentsel dönüşüme girecek mi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan kent merkezlerindeki askeri alanlara ilişkin olarak açıklama yaptı. Canikli, “Kent merkezinde yer alan askeri lojman, idari birimler ve askerlik şubelerinin taşınması gündemde değildir” dedi.

Askeri alanlar kentsel dönüşümle entegre olacak!

Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ilişkin tartışmaları TBMM'ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'a yanıt geldi.

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokol imzalandı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.

Esenler’de askeri alana dev şehir parkı yapılıyor!

Esenler’de dünyaya örnek kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Göksu, askeri alandaki projede dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılacağını söyledi.

Mehmet Özhaseki askeri alan tartışmalarına noktayı koydu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına çıkarılan kışlaların arazileriyle ilgili rant tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki noktayı koydu: Askeri alanlar şehir parkı ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yeşil alana uygun olmayanlar ise kentsel dönüşümde kullanılacak.

Askeri araziler yeni projelere hazırlanıyor!

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan var!

Askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürerken Bakan Özhaseki, “Biz şehrin içinde sıkışan yerlerin kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılması yönünde raporlayacağız” dedi. Özhaseki, 100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan olduğunu söyledi.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm Haberi

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm

Askeri alanların kurum ya da kuruluşlara verilmesine tepki gösteren CHP’li Biçer,  “Askeri arazilerin belediyelere verilmesi ile ilgili ihale/protokol yapılmasının planlanıp planlanmadığını bilmiyoruz. Herhangi bir protokol ya da ihale olması durumunda askeri arazilerin belediyelere verilmesi esnasında ihale/protokol şartlarının neler olacağını da şeffaflık prensibi doğrultusunda açıklamaları gerekir” dedi.


“AÇIKÇA ÇELİŞKİ VAR”


Konu hakkında çelişkili durumlar olduğunu, bunların kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklaması gerektiğini ifade eden Biçer, “15 Temmuz sonrasında hükümetin, askeri alanların taşınması ile ilgili kamuoyuna yaptığı duyuruda, bu alanları yeşil alan ve park olarak kullanılacağına dair verilen sözlerle bu alanların kentsel dönüşüme açılması ile ilgili yapılan açıklama arasında açıkça çelişki var. Ayrıca askeri alanların taşınacağı bölgeler nasıl ve kimlerle tespit edilecek? Bu hususta yapılacak ilgili çalışma kamuoyu ile paylaşılacak mı? Bir diğer...