15 / 05 / 2024

askeri bölge imar izni

askeri bölge imar izni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, askeri birliklerin şehir dışına taşınması halinde, boşalan alanların ağırlıklı olarak yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı. Bayraktar, çok az bir kısmının ise konuta açılabileceğini vurguladı.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Kapalı Maraş'ın askeri bölge olmasını mantıklı bulmuyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay yaptığı açıklamada "KKTC hükümeti olarak kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz." diye konuştu.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Esenyalı 10. Bölge'ye tapu müjdesi!

Pendik Belediyesinin başlattığı imar uygulama çalışmaları,  430 malikin bulunduğu Esenyalı 10. Bölge’yi de tapuya kavuşturdu.

Pendik Fevzi Çakmak 4. Bölge'ye 1.000 yeni imar tapusu!

Fevzi Çakmak 4.Bölge 2. Etap İmar Uygulaması,  Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Metroya yakınlığıyla cazibe merkezi olan bölgede kentsel dönüşümün önü açılıyor.

Pendik Esenyalı 7. Bölge'de tapular dağıtılıyor!

Pendik Esenyalı 7. Bölge İmar Uygulaması, Pendik Tapu Müdürlüğünce tescil edildi. 175 adet imar tapusu, hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Pendik Yayalar 5. Bölge'ye imar onayı!

Pendik Yayalar 5. Bölge İmar Uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı. 50 hektar büyüklükteki alana ait uygulama haritaları, 14 Ağustos tarihine kadar askıda kalacak.

Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildi!

Pendik Belediyesi twitter ve web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildiğini belirtti...

Kıbrıs Girne 2. Bölge'ye imar talebi!

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

Beykoz 1.Bölge imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beykoz 1. Bölge 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği yarın askıya çıkarılıyor. İmar planı 18 Mart'a kadar askıda kalacak...

Burdur Orman Bölge Müdürlüğü'nün binasına imar izni verildi!

Burdur'un en önemli kazanımlarından biri olan, Antalya ve Isparta'ya da hizmet veren Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'nün yeni bina yapımı için yer sorunu çözülerek, talep edilen yere imar izni verildi.

askeri bölge imar izni Haberi

askeri bölge imar izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar, şehir merkezlerindeki askeri birlik ve tesislerin şehir dışına taşınması halinde, boş kalan alanlarda yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.


BUGÜN’ün sorularını yanıtlayan Bayraktar, askeri tesislerden boşalacak alanlarda betonlaşma tehlikesi yaşanabileceğine ilişkin kaygıların yersiz olduğunu açıkladı.


Bayraktar, askeri birliklerin özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden taşınması halinde buralarda nasıl bir yapılaşma olacağına ilişkin sorumuza, “Asker şehirden çıkarsa oralar yeşil alan olur. Kimse merak etmesin binalaşma olmaz. Kısmen alanın küçük bölümleri konuta da açılabilir. Ancak büyük oranda yeşil alan olur, park olur, bahçe olur” dedi.


MSB kararı önemli


Bayraktar, daha önce yaptığı açıklamada, buralardaki kentsel dönüşümün sadece Milli Savunma Bakanlığı’nın uygun göreceği bölgelerde yapılabileceğini açıklamıştı.


Uygun görüş almak şartıyla askeri bölgeleri de dönüşüm projeleri için rezerv alan olarak kullanmak istediklerini...