13 / 05 / 2024

askeri hastaneler kapandı mı

askeri hastaneler kapandı mı

GATA Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Tarihi Yarımada'daki hastaneler Başakşehir'e taşınıyor!

TOKİ’nin ‘Kuzey Ayazma Gecekondu Önleme Bölgesi’ne imar planına göre, 275 hektarlık alanın yüzde 30’u sağlık bölgesi olarak planlandı. Tarihi Yarımada’daki hastaneler bu alana taşınacak.

Son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapandı!

Art arda açılan büyük market ve AVM’ler, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtı. Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bildirildi.

Florya'daki askeri arazinin imar planı yeniden askıda!

Florya'daki askeri arazinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri halka kazandırılacak mı?

Gebze ve Darıca Askeri Kışlaları'nın TOKİ'ye devredilmemesi için mücadele veren Bakan Işık, kışlaların halkına kazandırılması için en etkili makamda. Gebze ve Darıca kamuoyu, askeri alanların bölge halkına devredilmesini istiyor.

Mudurnu Piliç'in fabrikası kapandı!

Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnu’daki kesimhanesi geçtiğimiz günlerde kapandı. İş yerinde çalışan 300 işçiye de, yasal hakları ödenerek işlerine son verildi.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri'nde son durum!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan iki ilçede bulunan askeri arazini tedirgin edici olduğunu söyledi. Tarkan'ın TBMM gündemine taşıdığı Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri ile ilgili Milli Savunma Bakanı'nın verdiği yanıtı açıkladı.

Kocaeli Askeri hastane bölgesi yaşam merkezi olacak!

AK Parti Derince 72. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, askeri hastane alanında güzel bir yaşam merkezi oluşturulacağını belirtti

Gebze'de askeri kışla arazisi TOKİ'ye devredildi!

Gebze'deki 640 dönümlük askeri kışla arazisinin tamamının TOKİ'ye devredildiği ortaya çıktı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bölgede 350 dönümlük kışla park yapılacağını açıklamıştı.

Tuzla Aydınlı askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, Askeri Alanı ( Jandarma ) ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Zeytinburnu'nda askeri alan imara mı açılacak?

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki çoğunluğu yeşil alan olan 107 bin metrekarelik askeri alanın yaklaşık yüzde 30'u imara açılacak. AKP'li Zeytinburnu Belediyesi, TOKİ adına kayıtlı alanı alacak.

askeri hastaneler kapandı mı Haberi

askeri hastaneler kapandı mı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, 29 Eylül 2011 tarihli ve 28069 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan GATA Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.


Söz konusu yönetmelik Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı tarafından birlikte yürütülecek.


Resmi Gazete'de 31 Temmuz 2016'da yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına...