07 / 05 / 2024

askeri hastaneler sivilleşti mi

askeri hastaneler sivilleşti mi

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

İstanbul'daki tam teşekküllü hastaneler neden satılıyor?

İstanbul'da gazete ilanı ile çeşitli semtlerde bulunan tam teşekküllü hastanelerin satışa sunulduğu belirtilmişti. Peki bu hastaneler neden satılıyor?

Tank Palet fabrikası resmen A.Ş’ye geçti!

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın sahibi resmen değişti. Yönetim, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi’ne (ASFAT) geçti.

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alan imara açılıyor!

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alanın planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geçti. 

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan askeri hastane açıklaması!

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

İzmit Belediyesi'ne devredilen askeri lojman arazilerinde son durum!

Yaklaşık iki yıl önce yıkılan Askeri lojmanların arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu arazilerle ilgili hala karar verilmedi ve halka açık otopark olarak kullanılıyor.

Şehirdeki askeri kışlalar meydan ve park olacak!

Başbakan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Şehir merkezindeki kışlalar taşınıp, yerlerine yeşil alan ve meydan yapılması planlanıyor. Erdoğan Bayraktar, askeri alanların imara açılmasını istiyor...

askeri hastaneler sivilleşti mi Haberi

askeri hastaneler sivilleşti mi

Sağlık kuruluşlarının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olacağı  belirtilen açıklamada, bakanlık tarafından işletilecek hastanelerin, yeni dönemde  daha güçlü hale getirilmiş bir kadroyla gazilere, şehit yakınlarına, askeri  personele ve vatandaşlara aynı kalitede hizmet vermeyi sürdüreceği vurgulandı.

Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmetinin daha erişilebilir nitelik  kazanacağını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri  yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir. Hizmetlerin  sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır. Hizmetler  güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir.  Bu bağlanma öncesinde de  askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok iş birliği  gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine  kavuşmasına imkan tanıyacaktır.  Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ  davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır....