09 / 05 / 2024

Askeri hastaneler yeniden mi açılacak

Askeri hastaneler yeniden mi açılacak

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Florya'daki askeri arazinin imar planı yeniden askıda!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı bugün yeniden askıya çıkarıldı...

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Florya'da askeri arazinin imar planı tekrar askıda!

İstanbul Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi 276 ada 3 Parsel ile 297 ada 13-34-41 Parsel Numaralı Alanı kapsayan askeri arazinin imar planı yeniden askıda...

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti belli oldu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan ve Harp Okullarının bağlandığı Milli Savunma Üniversitesi'nin rektörlüğü, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası olacak. Harp Okulları, 2017 Şubat'ta yeniden eğitime açılacak.

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı!

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

Kuleli Askeri Lisesi kapatıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, adı kalkışma ihanetine karışan 171 yıllık Kuleli Askeri Lisesi, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında kapatıldı.

Florya'daki askeri arazinin imar planı yeniden askıda!

Florya'daki askeri arazinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

Milas'ta eski hastaneler yeniden sağlık hizmeti verecek!

Milas Devlet Hastanesi’nin Ahmet Çavuş Mahallesi’nde bulunan eski hizmet binası, yürütülen yeni projeyle beraber yeniden sağlık hizmeti verecek.

Askeri hastaneler yeniden mi açılacak Haberi

Askeri hastaneler yeniden mi açılacak

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebine ilişkin soru önergesi verdi.  Bakan, sorusunun Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li  Bakan, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

 Bakan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Asker Hastaneleri ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi dahil 33 tane hastane 26 Ağustos 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiştir. GATA ve Asker Hastanelerinde çalışan tabip subay, branşı sağlık olmayan subaylar, sağlık astsubayları, branşı sağlık olmayan astsubaylar ve kadro ve branşına bakılmadan memur olarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir. 
Devrolan personelden subay-astsubaylar sadece terfi, aylık gibi özlük hakları konularında tamamen Milli Savunma Bakanlığı mevzuatına...