07 / 05 / 2024

askeri inşaat

askeri inşaat

Resmi Gazete'de yer alan doğal sit alanlarına devletin güvenlik ve emniyeti için 'zaruret arz eden' yerlerde Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla bir yapı inşa edilebilecek...

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk inşaat işçileri Cezayir’de grevde!

Cezayir'in Bechar kentinde özel bir Türk şirketi bünyesinde askeri hastane inşaatında çalışan 90 Türk işçi maaşlarını alamadığı iddiasıyla iş bırakma grevine başladı. 

Kulak İnşaat'tan Tarsus'a 456 konut ve işyeri geliyor!

Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti.

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı!

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

İzmit Şehir Hastanesi inşaatında mayın aranacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yapılması planlanan şehir hastanesinin inşaat alanının eski bir askeri bölge olması nedeniyle kapsamlı mayın taraması yapılacağını açıkladı.

Süleyman Şah Türbesi inşaatında 82 askeri personel çalışıyor!

Bölgede görev yapan gazeteciler, türbe inşaatının sürdüğü Suriye Eşmesi'ne götürüldü. Türbe inşaatında 82 askeri personel görev yapıyor. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor.

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri inşaat ihalesi 9 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 9 Şubat'ta gerçekleşecek.

Rize'de cami inşaatında mahsur kalan işçiler kurtarıldı!

RİZE Güneysu'da bulunan cami inşaatında yoğun kar yağışı nedeniyle 4 gündür mahsur olan işçiler, dün askeri helikopterlerle kurtarıldı...

Rize'de işçiler cami inşaatında mahsur kaldı!

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle bulundukları yerden alındı. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.

Asım Güzelbey: Irak'la inşaat faaliyeti artacak!

Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ABD’nin Irak’taki  askeri varlığını azaltmasıyla iş kaybı yaşanacağından endişe duymadığını belirterek, Irak’ta daha fazla inşaat faaliyeti olacak ve Gaziantep’te ortaklar arayaca

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

askeri inşaat Haberi

askeri inşaat


Doğal sit alanlarında 'güvenlik ve emniyet' gerekçesiyle karakol, nöbetçi kulübesi, gözetleme kulesi, sığınak gibi askeri yapılar yapılabilecek. 


Doğal sit alanlarına devletin güvenlik ve emniyeti için 'zaruret arz eden' yerlerde Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla bir yapı inşa edilebilecek. Resmi Gazete'de yer alan ilke kararma göre, doğal sit alanlarında devletin güvenlik ve emniyeti için zaruret gerektiren; harekat, savunma ve hudut güvenliğine yönelik yapılar ile karakol, nöbetçi kulübesi, gözetleme kulesi, sığınak, radar istasyonları gibi yapılar olabilir. 


İnşaatlar Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla yapılabilecek. Bu karar doğal sit alanlarının yok olmasına sebep olabilir. Temmuz'da Dersim'in merkeze bağlı Sinan Köyü yakınlarındaki sit alanına jandarma karakolu yapılması üzerine köylüler karakolun yıkılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimi...