04 / 05 / 2024

Askeri lise ve kışlalar imar

Askeri lise ve kışlalar imar

Askeri okulların kapatılması, kışlaların da şehir dışına taşınması kararının alınması, herkeste rant kuşkusu yarattı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...

Toplam 5 kamu kurumu en az 22 bin TL maaşla en az lise mezunu, KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!

Kamu kurumları ve kamu kuruluşlarınca yayımlanan ilanlara göre kamuya çok sayıda memur aranıyor. İŞKUR ve farklı platformlarda yayınlanan ilanlarla en az lise mezunu, KPSS’li ve KPSS’siz binlerce personel istihdam edilecek. İşte detaylar...

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

SGK, TCDD, DHMİ ve AFAD memur alımı yapacağını duyurdu! En az lise mezunu! Kamu kapısı açıldı! Fırsatı kaçırmayın

Kamuya memur alımları süreci başlıyor. TCDD, DHMİ AFAD ve SGK gibi kamu kurumları lise, önlisans ve lisans olmak üzere 500 kamu personeli alımı yapacak. Kamu kapısı açıldı! Fırsatı kaçırmayın.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 26 Haziran!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağı duyuruldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerektiği ve son başvuru tarihinin 26 Haziran 2023 olduğu öğrenildi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Üniversite ve liselilere 300 milyonluk hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Lise ve üniversite mezunu olan gençlere toplamda 300 milyon TL hibe desteğinde bulunacağını açıkladı. İşte detaylar!

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! İBB ilkokul ve lise mezunu işçi alınacak!

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber! İlkokul ve lise mezunu işçiler için dolgun maaşlı iş imkanları sunuluyor. İBB, 13-15 Haziran tarihleri arasında başvuruları kabul edecek ve toplamda 61 personel alımı gerçekleştirecek.

Kızılay iş ilanını duyurdu! Lise mezunu ve KPSS puanı olmayanlar hemen başvursun!

Kızılay yeni personel ilanını yayımladı. En az lise mezunu KPSS’siz personel alınacak. İşte Kızılay kontenjan dağılımı ve başvuru şartları!

MEB'den Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Flaş Karar: İOKBS 3 Eylül'de Yapılacak!

MEB, Ortaokul ve lise öğrencileri için flaş bir karar aldı: 3 Eylül'de İOKBS yapılacak! Sınav saat 10.00'da ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Detaylar için MEB'in açıklamalarını inceleyebilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı rekor sayıda personel alacak! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Lise ve ön lisans mezunları arasından 127 personel alımı gerçekleştireceğini paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, alımın birçok branşta olacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel! Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat! Bu tarihi kaçırmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel... Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat... Bu tarihi kaçırmayın...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tam 41 ilde personel alımı yapacak! Lise, ön lisans ve lisans mezunları bu tarihi kaçırmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tam 41 ilde personel alımı yapacak... Lise, ön lisans ve lisans mezunları bu tarihi kaçırmayın...

Askeri lise ve kışlalar imar Haberi

Askeri lise ve kışlalar imar

CHP Milletvekili Ali Şeker, askerî okullar ve kışlaların arazileriyle ilgili ciddi spekülasyonlar olduğunu söyledi. 






Şeker, “Şehirlerin nefes alabildiği nadir alanlardan bazıları bu askerî alanlar ve mimari olarak da özel dokuya sahip askerî okullar. Buraları yarın yüksek binalarla mı kaplı olarak göreceğiz” diye sordu.



CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da ‘Bu alanların imara açılarak yandaşlarına çıkar sağlayacak bir rant kapısı oluşturacağı konusunda kamuoyunda büyük bir endişe var. Bu alanlar rant değil, demokrasi ve özgürlük alanları olarak değerlendirilmelidir' dedi.





KENTE YAPILAN DARBEDİR


Askeri...