08 / 07 / 2024

askeri mühimmat deposu

askeri mühimmat deposu

Konya'da yerleşim yerine 200 metre uzakta bulunan mühimmat deposu Afyonkarahisar'daki patlamadan sonra bölge halkının uykularını kaçırdı

Şişli'deki Levazım Deposu binasının arazi meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Şişli'de yıkılan Levazım Deposu binasının arazisine ilişkin soru önergesi verdi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL vurgusu: Değeri korunmalı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek savaşı başlatmasının ardından ekonominin nasıl etkilendiğini açıkladı.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Milli Savunma Bakanlığı’na ait iki arazi Konya Büyükşehir'e devrediliyor!

Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün arazileri Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Kuleli Askeri Lisesi müzeye dönüştürülecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi'nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. 

Kuleli Askeri Lisesi müze olacak!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm meclis gündeminde!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

askeri mühimmat deposu Haberi

askeri mühimmat deposu

25 askerin şehit olduğu olaydan çok etkilenen vatandaşlar, cephaneliğin derhal taşınmasını istiyor. Birçok mühimmatın bulunduğu depolar kaza veya sabotaj durumunda tüm Konya'yı tehdit edecek büyüklükte.

Afyonkarahisar'da patlayarak 25 askerin şehit olmasına neden olan mühimmat deposu akıllara diğer kentlerde bulunan cephanelikleri getirdi. Çünkü 5 Eylül'deki patlama mühimmat deposuna yaklaşık bir kilometre mesafede bulunan köyde adeta deprem etkisi yapmıştı. Patlamayla birlikte köyde büyük bir sarsıntı yaşanmış, evlerin duvarları yıkılmış, camları kırılmıştı. Mühimmat deposunun yerleşim yerine yakın olduğu illerden biri de Konya. Üstelik Afyonkarahisar'dakinden çok daha büyük ve yerleşim yerine sadece 200 metre mesafede bulunuyor. Olası bir kazada binlerce kişinin yaşadığı mahalleyi tehdit eden mühimmat deposu, bölge halkına büyük korku yaşatıyor. Afyonkarahisar olayından sonra gözlerine uyku girmediğini söyleyen mahalleli, yetkililerin bir an önce...