18 / 05 / 2024

Aspendos Gladyatör

Aspendos Gladyatör

El yapımı giysiler ve savaş aletleri kullanılacak gösterilerde, kılıç oyunları ile özellikle infaz sahneleri aksiyon ve gerilim filmlerini aratmıyor

Karşınızda Jeep Gladyatör! İşte 6x6 Jeep Gladyatör fiyat listesi...

Arazide kullanılmasının dışında resmen savaş aracı gibi üretilen 6x6’lık Jeep Gladyatör’ün fiyatı da bir hayli cep yakıyor…

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Aspendos Arena'nın kaldırılmamasını istiyor! 

Anadolu Ateşi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan, "Aspendos Arena'nın kurulu olduğu arazisinin sahibinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle kira görüşmelerinde tıkanma noktasına geldik. Onları da anlayışla karşılıyoruz, kendi arazileri. Arsa sahibi tarafından hiçbir önerimize olumlu yaklaşılmadı" dedi...

Aspendos Arena için 'yıkım' kararı çıktı!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 2008 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu yakınında inşa edilen 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın yıkımı kararı verdi. Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan karara tepki gösterdi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restore tartışması yeniden başladı!

Aspendos’ta olduğu gibi Fethiye’deki Telmessos antik tiyatrosundaki restorasyon da tepki çekti. Roma dönemine ait Telmessos antik kentini gezenler beyaz mermerlerin tarihi dokuyu yok ettiği görüşünde...

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarında tarihi yapının orijinal dokusuna uygun malzemeler kullanılmadığına yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu ne durumda?

İbrahim Bakır, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddialarına ilişkin, "Restorasyonun ne durumda olduğunu yeniden gözden geçirdik. Yapılan işlemlerde tartışmaya konu olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Bakanlık'tan Aspendos'taki restorasyona açıklama!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki restorasyon çalışmalarının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına uygun olarak tamamlandığını ifade edildi.

Bakanlıktan 'Aspendos' açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddiasıyla ilgili açıklama yaparak, restorasyonda orijinal taşlara en yakın özellikli taşların kullanıldığı belirtildi.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Bünyesinde barındırdığı gladyatör okulu nedeniyle "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Muğla Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Aspendos Antik Kenti UNESCO Kalıcı Listesi'ne girmeye hazır!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Aspendos Antik Kenti’nin kalıcı listeye girmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Aspendos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Veli Köse, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Aspendos Tiyatrosu'nun restorasyonu tamamlandı!

Serik deki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 2013 yılında başlayan restorasyon sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 6 milyon TL bütçe ile başlattığı çalışmalarının ardından antik tiyatronun kapasitesi üç katına çıkartıldı.

Aspendos Gladyatör Haberi

Aspendos Gladyatör

Antalya'da turizme 'sert' destek! Serik'te oluşturulan ve Roma İmparatorluğu döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek. 12 kişilik gladyatör ekibinin gösteri yapacağı etkinlik gelecek hafta başlayacak. 


Roma İmparatorluğu döneminde eğlence amacıyla savaş esirlerinin birbirleri ya da hayvanlara karşı arenalarda dövüştürülmesi olan gladyatör dövüşleri, Antalya'da turistik eğlence amacıyla canlandırılıyor. Gösteriler için Roma dönemi mimarisi örnek alınarak 800 kişilik izleme alanı ve Roma pazarı...