02 / 05 / 2024

asrın projesi kktcye Su Temini ne zaman açılacak

asrın projesi kktcye Su Temini ne zaman açılacak

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Ahmet Edip Uğur: Rotterdam asrın projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirdiği liman projesi ile ilgili iyi niyet anlaşması olumlu karşılandı, Başkan Uğur "Rotterdam asrın projesi" dedi.

Sinpaş GYO Lagün Projesi değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Sancaktepe'de bulunan Lagün Projesi'nde yer alan gayrimenkullerine ilişkin değerleme raporu revizesini KAP'a bildirdi. İşte KAP'a bildirilen değerleme raporu...

Deniz Baykal KKTC'ye Su Temin Projesi'ni değerlendirdi!

CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, KKTC'ye su taşıyacak olan Asrın Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KKTC Su Temini Projesi Kıbrıs'taki arsa fiyatlarını hareketlendirdi!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

Kıbrıs Su Temini projesi arsa fiyatlarını yüzde 300 artıracak!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Ada'da topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak. Turizm yatırımları 2'ye katlanacak. Yerli üretim yüzde 50'ye yükselecek

Kocaeli’ye asrın projesi tramvay geliyor!

Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı dahilinde raylı sistem yatırımlar devrinin öncüsü olan tramvayın yapımına başladı.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Türkiye'den KKTC’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılışı sona erdi.

1.6 milyar liralık Asrın projesi dün açıldı!

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılışı dün yapıldı. Proje ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Kıbrıs'a taşınacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı bugün!

'Asrın Projesi' olarak ifade edilen 'KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılacağı törenle yapılacak.

asrın projesi kktcye Su Temini ne zaman açılacak Haberi

asrın projesi kktcye Su Temini ne zaman açılacak

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek. 


Deniz geçişi kısmı Kalyon İnşaat tarafından üstlenilen proje ile su kaynakları bakımından kısıtlı olan KKTC'nin temiz su ihtiyacı gideriliyor.  


Kalyon İnşaat KKTC Deniz Geçişi İsale Hattı Proje Direktörü Abdullah Halit Erenay, KKTC halkına su kaynağı sağlamak üzere hazırlanan Türkiye'den KKTC'ye İçme Suyu Temin Projesi'nde Türk mühendislerin bilgi, deneyim ve gücünü ortaya koyduğunu dile getirdi.  


Su ihtiyacının hemen hemen tamamını yeraltı su kaynaklarından karşılayan KKTC'de Türkiye'den yılda 75 milyon metreküp su iletilecek olan projenin en önemli kısmı olan deniz geçişi için Türk mühendislerin, deniz içerisinde 250 metre derinlikte askıda boru geçişini...