27 / 04 / 2024

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.



Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını açıklayarak “Burgaz, Eğitim, Siteler, Yalı ve Ömerbey Demirhane’de kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bu mahallelerimizde bina taramalarına başladık.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK KENTLEŞME SORUNU VAR!

20 yıl öncesinde küçük sahil ilçesi olan Mudanya'da son zamanlarda  nüfusun artttığı belirtildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Mudanya nüfusu 110 bin, ama 250 bin kişi yaşıyor.

Yaz ayları nüfus 400 bini buluyor. Hafta sonları da 1-1.5 milyon nüfusa ulaşıyor. Mudanya’ya yılda 30 milyon araç giriş yapıyor. Hafta sonları giriş yapan araç sayısı 200 bini buluyor.” diyerek  kentsel sorunlaırn ortaya çıktığını açıkladı.

Bursa nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

BURSA'NIN 5 MAHALLESİ'NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN START VERİLDİ!

Türkyılmaz ortaya çıkan kentleşme sorunlarına ilişkin atılşan adımlarla ilgili  kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Türkyılmaz: ''“Doğal olarak, bölgemizin deprem riski var. Biz de depreme hazır olmak için çalışmalar yapıyoruz. Örneğin kentsel dönüşüm öncesi saha taramasını Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğümüz ile Bursa Teknik Üniversitesi bilim insanları birlikte yürütüyorlar.” dedi.

Bursa nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Binaların dayanıklılığı kadar zemin dayanıklılığının da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Türkyılmaz ''Mudanya Belediyesi olarak Siteler Mahallemizden başlamak üzere zemin dayanıklılğı taraması yapıyoruz.” ifadelerini kullanarak, Burgaz, Eğitim, Siteler, Yalı ve Ömerbey Demirhane’de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığını aktardı. 

Bursa nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

ASRIN PROJESİ GELİYOR!

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz : Asrın Projesi olarak tanımladığı çalışmayla hedeflerini açıkladı. 

Türkyılmaz: “Tek bir amacımız var: Dayanıklı Mudanya. Hem depreme, hem diğer doğal afetlere karşı dayanıklı bir Mudanya hedefliyoruz. İnsanlar dayanıklı ve güvenli binalarda yaşamlarını sürsünler istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Devletten kira desteği: Hesaplara her ay 5 bin 250 TL yatırılıyor!

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Geri Dön