04 / 07 / 2024

Asrın Projesi tamamlandı

Asrın Projesi tamamlandı

Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesi' tamamlandı. Dünyada bir ilk olan proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla açılıyor

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Devlet Bahçeli'nin Karabağ'da yaptıracağı okulun projesi tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Şuşa kentinde yaptıracağı okulun projesi tamamlandı. Okul projesinin mimarı Yusuf Ziya Günaydın, projenin detaylarını paylaştı...

Dışişleri Bakanlığının yeni hizmet binasının projesi tamamlandı!

Dışişleri Bakanlığının yeni hizmet binasının projesi tamamlandı ve inşaata başlamaya hazır hale getirildi.

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da bu yıl 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Yılın ilk dört ayında 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

İzmir Ağapark Projesi tamamlandı!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı temel atma töreninin ardından saha çalışmalarına başlanan Ağapark Projesi tamamlandı.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandı!

Türkiye'de kentsel dönüşümün başladığı ilk nokta İstanbul Esenler'deki Havaalanı mahallesiydi. Yaklaşık 3 buçuk yılın ardından dönüşüm tamamlandı. Hak sahiplerine pazartesi günü tapu ve anahtarları dağıtılacak.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Ahmet Edip Uğur: Rotterdam asrın projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirdiği liman projesi ile ilgili iyi niyet anlaşması olumlu karşılandı, Başkan Uğur "Rotterdam asrın projesi" dedi.

Bursa Balık Pazarı kentsel tasarım projesi tamamlandı!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.

KKTC Su Temini Projesi Kıbrıs'taki arsa fiyatlarını hareketlendirdi!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

Kıbrıs Su Temini projesi arsa fiyatlarını yüzde 300 artıracak!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Ada'da topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak. Turizm yatırımları 2'ye katlanacak. Yerli üretim yüzde 50'ye yükselecek

Asrın Projesi tamamlandı Haberi

Asrın Projesi tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesi'nde mutlu sona gelindi. Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle oluşturulan KKTC Su Temini projesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla hizmete alınacak. 80 kilometrelik projede dev borular deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçiyor. Deniz geçişi 1600 milimetre çapındaki, yüksek yoğunluklu polietilen boru hattından oluşuyor. Proje kapsamında Anamur-Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposuna getirilerek, buradan kontrollü bir şekilde Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı. 


'KIBRIS BİZİM CANIMIZ' 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada ilk defa uygulanacak bir proje geliştirdiklerini kaydederek "KKTC'de su en büyük ihtiyaçtır....