15 / 05 / 2024

Assan karasu

Assan karasu

Hyundai’nin Türkiye’deki ortağı Assan, Karasu’ya 800 milyon dolarlık üretim tesisi yatırımı yapacak. Cari açığa eritecek olan yatırım ile savunma sanayi, gemicilik ve otomotiv sanayiine alüminyum sac üretilecek.

Bilecik Karasu'ya yeni yatırımlar inşa ediliyor!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehre yeni yapılan Karasu Gençlik Spor ve Yaşam Alanı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali projesinde incelemeler yaptı.

Sakarya Karasu'da 4.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Karasu Aziziye Mahallesi'ndeki arsa satışa sunuluyor. İhale 3 Mayıs'ta düzenlenecek..

Sakarya Karasu'da kaçak yapıya geçit yok!

Sakarya Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, kamu arazilerinde izinsiz yapıların inşa edilmesine müsade etmeyeceklerini belirtti.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin Karasu ilçesinde hayata geçireceği sosyal gelişim merkezinin temeli atıldı. Temel atma törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da katıldı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin temeli atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Karasu'da hayata geçireceği sosyal gelişim merkezinin temeli yarın saat 14:00'te atılacak.

Antalya Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gazipaşa’nın Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi’nin temeli geçtiğimiz gün atıldı.

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu'nun kaldırımları yenileniyor!

Sakarya Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede kaldırım yenileme çalışmaları başladı.

Karasu Sahili'nde kaçak yapılar yıkıldı!

Karasu sahilinde yapılan kaçak yapılar Karasu Belediyesi ekipler tarafından yıkıldı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin ihalesi yarın!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada "Yarın Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için ihaleye çıkıyoruz." dedi

Sakarya Kocaali ve Karasu'ya 45 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Antalya Karasu Projesi'nin ikinci etap çalışmaları başladı!

Antalya'daki Karalar, Ilıca, Kızılgüney ve Yeniköy mahallelerinin 30 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak “Karasu Projesi”nin ikinci etap çalışmaları başladı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin ihalesi 27 Şubat'ta!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi projesinde gelinen son noktayı açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,, “Yeni merkezimiz için 27 Şubat Pazartesi günü ihaleye çıkıyoruz." dedi

Assan karasu Haberi

Assan karasu

Güney Koreli Hyundai’nin Türkiye’deki ortağı Assan, Sakarya Karasu’ya 800 milyon dolarlık alüminyum tesissi yatırımı yapacak. Cenevre Otomobil Fuarı’nda STAR’a konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Karasu’da yatırım için yerlerinin hazır olduğunu ve seçim sonrası başlayacaklarını söyledi. Bu yatırımın Türkiye’de olmayan bir ürün olduğunu ve bu açıdan cari açığa da büyük katkı sağlayacağını belirten Kibar “Türkiye’de olmayan, savunma sanayine hassas sanayilere, makine ana sanayinin ihtiyacına, gemicilik, denizaltı, otomotiv gövde sacı ve ham maddesi üretebilecek önemli bir yatırım planlıyoruz” dedi.


Cari açığı eritecek


Kibar, şu anda Ankara ile bazı görüşmeleri olduğu bilgisini vererek, şöyle devam etti:”Bu yatırım, ithal ettiğimiz ürünlerin tamamen ikamesini hedefliyor. Bu yatırımı yaptığımız zaman başlangıçta 650 milyon dolar, daha sonra 150 milyon dolarla iki fazda yatırım tutarı 800...