01 / 07 / 2024

asyadaki çevreci fabrikalar

asyadaki çevreci fabrikalar

Intel'in Ho Chi Minh City'ye 16 kilometre uzaktaki 1 milyar dolarlık tesisinde bugün, Vietnam yasalarının öngördüğü çevre ve sürdürülebilirlik önlemlerinden çok daha ileri standartlar uygulanıyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrika özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilan yayınlandı. 

Türkiye Şeker Fabrikaları 5 ildeki 23 gayrimenkulü özelleştiriyor! 

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi, 5 ildeki 23 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor..

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan 1 yıllığına kiralık arazi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Afyon Şeker Fabrikası, Afyon Şeker Fabrikası'nda yer alan 385 dekar araziyi 1 yıllığına kiraya veriyor...

Türkiye Şeker Fabrikaları Erzurum Oltu imar planı onaylandı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı, Erzurum ili, Oltu ilçesi, Yusufziyabey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planı değişikliği onaylandı..

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Merter’de fabrikalar yerinde lüks konut projeleri yükseliyor!

İstanbul'un ilçesi Merter’de üretim tesislerinin yerini lüks konut projeleri aldı. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, konut projeleri bölgedeki metrekare fiyatlarını yüzde 50 artırdı. İlçede, fabrikalar yerine 4 bin konut ve ticari alan inşa edildi.

Piyap İnşaat dev fabrikalar inşa ediyor!

Yeni üretim tesisini faaliyete geçiren Piyap İnşaat, Türkiye çapında inşa ettiği prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar ile öne çıkıyor. Piyap İnşaat Genel Müdürü Ertene, “Yatırımlara devam ediyoruz” dedi.

İSPARK'tan çevreci projeler!

İstanbul'un farklı noktalarında yer altına kurulan otoparkların üstü yeşil alan, spor alanları ve oyun parkları şeklinde düzenlenirken, otoparklardaki tabela ve ışıklı işaretçiler, güneş enerjisiyle çalışan çevreci tabelalarla değiştirilmeye başlandı.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Antalya Kepez Fabrikalar Mahallesi’nin yolları yenileniyor!

Antalya Kepez Fabrikalar Mahallesi’nin alt yapısı yenilendi. Belediye yol çalışmasına başladı. Asfalt ve kaldırım yenileniyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Samsun gayrimenkulü özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Samsun Çarşamba'daki gayrimenkulü özelleştiriyor. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın gayrimenkulleri satıldı!

ÖİB, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı özelleştirme kapsam ve programında yer alan Ankara, Aksaray, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Erzurum, Samsun, Sinop, Tokat'taki bazı taşınmazların satışı onaylandı.

Devir 'çevreci konut' devri!

Türkiye, konut sektöründe yurt genelinde son 5 yılda üretilen nitelikli projelerle “konforlu yaşamda devrim” yaşarken, son aylarda çıtayı biraz daha yükselten tüketici, alacağı konutun “çevreci” özelliğini daha fazla sorgulamaya başladı.

asyadaki çevreci fabrikalar Haberi

asyadaki çevreci fabrikalar


 Intel Vietnam'daki çip fabrikasını inşa ederken, sanayileşmiş ülkelerin çoğunda ağır kurallara tabi olan soğutucu kimyasallar benzeri maddeler için kapsamlı standartlar olmadığını gördü. 

Hatta Vietnamlı yetkililer Intel'e, ülkede iş yapan diğer imalatçılara hangi standartların uygulanması gerektiği konusunda bir önerisi olup olmadığını sordu. 

Intel'in Ho Chi Minh City'ye 16 kilometre uzaktaki 1 milyar dolarlık tesisinde bugün, Vietnam yasalarının öngördüğü çevre ve sürdürülebilirlik önlemlerinden çok daha ileri standartlar uygulanıyor. 

2010'da açılan komplekste, ülkenin en büyük güneş enerjisi düzeneği var. 

Şirket yetkilileri yeni su geri kazanım sisteminin, su tüketimini kısa sürede yüzde 68 oranında azaltabileceğini söylüyor. Tesis ayrıca, ABD Yeşil Bina Konseyi'nden sertifika almaya çalışıyor. 

Uzmanlara göre Batılı çokuluslu şirketler ve bazen de onların Asyalı tedarikçileri gelişmekte olan ülkelerde son beş yılda, çevreye daha saygılı tesisler inşa etmeye...