17 / 05 / 2024

Asyaport Limanı projeleri

Asyaport Limanı projeleri

Asyaport Limanı'nda sona yaklaşıldı. Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi' nde inşası devam eden ve 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanan Asyaport'un dev vinçleri, limandaki yerlerini almaya başladı.

Yüzlerce konteyner Türkiye'ye yönlendirildi! Görenler gözlerine inanamadı

Rusya Ukrayna savaşı Karadeniz'deki ticaret trafiğinde rotanın Türkiye'ye dönmesine neden oldu. Savaş yüzünden limanları kapanan Ukrayna'ya gitmesi gereken içi mal dolu konteynerler Tekirdağ Asyaport Limanı'na sevk ediliyor.

Asyaport Liman projesinin imar planları şehircilik ilkelerine uygun bulunmadı!

Tekirdağ’da Asyaport’un Milli Emlak’tan kiraladığı limanın 54 bin metrekarelik deniz dolgusuyla genişletilmek istenmesinde kamu yararı olmadığı açıklandı. Bilirkişi raporunda imar planlarının şehircilik ilkelerine uygun olmadığı belirtildi... 

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Antalya Kruvaziyer Liman projesi için bir viraj daha geçildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in rüya projelerindemn olan Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir'den Asyaport Liman Bağlantı Yolu toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Asyaport Liman bağlantı yolu konulu toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Asyaport Limanı çevrecilikte iddialı!

Tekirdağ'daki Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport Limanı, Türkiye ve Avrupa Limanlarına örnek teşkil eden çevresel yatırımları, uygulamaları ve aldığı "Yeşil Liman" sertifikaları ile, büyüklüğü ile olduğu kadar çevreciliğiyle de iddialı.

Antalya vizyon projelerle çekim merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kent Müzesi, Doğu Garajı, Balbey, Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı projeleri ile kent merkezini turistlerin görmeden gitmeyeceği bir çekim merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Asyaport Limanı'na ruhsat verildi!

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde faaliyet gösteren Asyaport Limanı'ndaki Türkiye'de henüz kullanılmayan büyüklükte ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan 34 rıhtım ve kara vinçleri için ilk kez hazırlanan iş makinesi ruhsatları teslim edildi.

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.

Balıkesir'e yapılacak 3 proje onay aldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara’da Bakan Binali Yıldırım’la görüştü, raylı sistem, yeni havaalanı terminali ve liman projeleri için onay aldı.

Asyaport Limanı projeleri Haberi

Asyaport Limanı projeleri

Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asyaport'un faaliyete geçtiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC), ana limanı olarak kullanılacağını söyledi.


Limanda, 450 milyon dolarlık yatırımın yapıldığını ve bin 200 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Uzun, Asyaport'un, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkeler tarafından aktarma limanı olarak kullanabileceğini ve transit liman olarak adlandırılan bir aktarma limanı olacağını vurguladı.


Limanda kullanılacak vinçlerin, Türkiye'de henüz kullanılmayan büyüklükte olduğunu aktaran Uzun, şöyle konuştu:


"Asyaport, dünyada üretilen en büyük vinçlerin kullanıldığı teknolojiye ve en büyük konteyner gemilerinin yükünü boşaltacak ve bu gemilerin yanaşması için yeterli derinliğe sahip bir liman olarak faaliyet gösterecek. Vinçler, limana yerleştirilmeye başlandı. Çin'de üretilen elektrikli e-RTG'lerimiz yani vinçlerimizden 6'sı geldi. Bu vinçler 40 ton taşıma kapasiteli ve sahadaki konteynerin...