02 / 05 / 2024

ataköy sahilde ruhsat sorunu

ataköy sahilde ruhsat sorunu

Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’u planların iptal olmasını gerekçe göstererek yapı ruhsatlarının dayanaksız olduğu sonucuna vardı...

SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde Daikin imzası!

Kuzu Grup ve dünyaca ünlü otel markası Jumeirah Group işbirliği ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde iklimlendirme çözümleri bir kez daha sektörün öncü markası Daikin’e teslim edildi. 

Yalı Ataköy adres!

Yalı Ataköy adres bilgileri haberimizde yer alıyor. 16 katlı 5 bloktan oluşan Yalı Ataköy projesi İstanbul'un Avrupa yakasında Bakırköy'e bağlı Ataköy sahilde yükseliyor. 

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Ataköy Baruthane bölgesi yapılaşmaya kapatıldı!

Ataköy sahilde Blumar projesinin yapılacağı tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 160 parsel yapılaşmaya kapatıldı

SeaPearl Ataköy'de teslimler 7 ay sonra başlıyor!

Kuzu Grup imzası ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy için geri sayım başladı. 2.7 milyar dolar yatırım değerine sahip projede teslimler 7 ay sonra başlayacak.

Ataköy Yat Limanı projesi için oylama yapıldı!

Ataköy sahilde, deniz doldurularak yapılmak istenen Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi'nin, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adıyla yaptığı oylamadan "evet" sonucu çıktı.

Ataköy Mega Yat Limanı için oylama başladı!

Ataköy sahilde deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adı altında oylama başlattı.

Ataköy Mega Yat Limanı davalık oldu!

Dati Holding tarafından İstanbul Ataköy’de sürdürülen Mega Yat Limanı projesinde doldurulan alanlarda inşaat başladı. Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlenen alanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girip inşaat ruhsatı verdi. Bakırköy Belediyesi dava açtı.

Yalı Ataköy projesi Avrupa'da golf şampiyonu yaptı!

Müteahhit Ahmet Özyazıcı, Ataköy’de 2010’da başladığı Yalı Ataköy projesinin, ruhsat iptalleri, davalar ve mühürlemeler nedeniyle zora girdiği günlerde strese bağlı olarak sağlığı bozulunca, psikolog önerisiyle ‘golf’e başladı.

Ataköy Blumar Projesi'nin kiralama ihalesi iptal edildi!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar Projesi’yle ilgili kiralama ihalesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi'nin ÇED raporuna itiraz!

DATİ Yatırım Holding tarafından Ataköy sahilde yapılmak istenen İstanbul Turizm Merkezi projesi için hazırlanan ÇED raporuna Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği itiraz etti.

Ataköy'den sonra sıra Florya sahilde!

İstanbul Ataköy sahilinde devam eden yapılaşma tehdidi şimdi de Florya sahiline yansıyor. 2013 yılında başlayan ve bu ay tamamlanan plan değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Ataköy sahilindeki Baruthane park mı olacak?

Ataköy sahilde inşaat yapılmayan tek bir alan kaldı; 564 ada 160 parsel. İçinde tarihi baruthane binalarının bulunduğu parsele dördü 72 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti.

ataköy sahilde ruhsat sorunu Haberi

ataköy sahilde ruhsat sorunu

Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi.



Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’u planların iptal olmasını gerekçe göstererek yapı ruhsatlarının dayanaksız olduğu sonucuna vardı. bakırköy belediyesi de ruhsatları iptal etti. Böylelikle Bosphorus otel, Özyazıcı İnşaat’ın devam ettiği Yalı Ataköy Projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Projesi durdu.


Radikal Gazetesi’nden Ömer Erbil’in haberine göre, Mimarlar Odası 564 ada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı’nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Bunun üzerine Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nin Birinci...