02 / 05 / 2024

Ataköy sahili arazi

Ataköy sahili arazi

TOKİ’nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahilindeki arazi davalık oldu. Mahkeme “Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz” diyerek iptal kararı verdi.

Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır!

‘Denize Açılan Hayat’ sloganı ve Ataköy Marina içindeki denize sıfır konumuyla dikkat çeken Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır. 10 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde yükselen projede 72 konut yer alıyor...

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Bakırköy Ataköy'deki Osmanlı kulesinin olduğu alan imara mı açılacak?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Bakırköy STK Platformu'nun imara açılan Ataköy sahili hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in o yazısı...

Ataköy'de 5 yıl önceki arazi satışı iptal edildi!

Ataköy sahilde inşaatlar bitti ama mahkemeden TOKİ’nin 5 yıl önce projeler için yaptığı arazi satışına iptal kararı geldi. Dava açıldıktan 5 yıl sonra yeniden görülecek!

Ataköy Sahili'nde metrekare fiyatları 15 bin liraya ulaştı!

Arsa sorunun yaşandığı İstanbul'da artık var olan arsa stokları ve fabrika arazileri hemen tüketiliyor. Ataköy-Zeytinburnu hattında da bu tespite uyan bir dönüşüm yaşanıyor.

Ataköy sahili halka kapanıyor!

Ataköy sahil şeridinin şekli dolgu ve inşaatlarla değiştirildi. Sahil alanının tamamı için inşaat izni verilirse sahilin tamamı halka kapatılacak.

Ataköy sahili değişiyor!

Ataköy sahil şeridi dolgu ve inşaatlarla değişiyor. Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu.

Ataköy sahilindeki projelerin inşaatları durdurulup ruhsatları iptal edildi!

İstanbul’ un son doğal sahili Ataköy’ e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti..

Ataköy'deki 4 projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul ’un son doğal sahili Ataköy ’e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını da iptal etti

Ataköy'deki TOKİ ihalesine iptal!

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi.

Ataköy sahili arazi Haberi

Ataköy sahili arazi


TOKİ’nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahilindeki arazi davalık oldu. Mahkeme “Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz” diyerek iptal kararı verdi. Konu şimdi Danıştay’da.


İSTANBUL’un son doğal plajı Ataköy sahilinde yükselen inşaatları tartışmalı hale getirecek bir mahkeme kararı alındı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, TOKİ’nin 4 yıl önce yaptığı ve Karadeniz Örme-Özyazıcı ikilisinin aldığı, iki parselin satış ihalesini iptal etti. Sözkonusu parsellerdeki inşaatlar şu anda bitme noktasına geldi. 

Davayı Bakırköy Belediyesi açmış, daha sonra bu davadan feragat etmişti. Ancak mahkeme ‘kamu davasından feragat edilemez’ diyerek karar verdi. Bu kararda “Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz” denildi ve bu gerekçeyle TOKİ’nin 12 Temmuz 2010...