05 / 05 / 2024

Ataköy Yarımadası

Ataköy Yarımadası

Ataköy sahilini doldurularak 20 futbol sahası büyüklüğünde yeni inşaat alanı çıkarılması planına tepkiler çığ gibi büyüyor. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi dava açmaya hazırlanıyor. İşte görüşler...

Ataköy İkitelli Metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ataköy İkitelli Metrosu'nun yarın hizmete açılacağını müjdeledi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun o paylaşımı...

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açıldı!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki doğal sit alanı statüsünde olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki büyük parsel, geçtiğimiz ay çıkan yangından sonra, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribat meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataköy Marina AVM geliyor!

Bakırköy'e Ataköy Marina AVM geliyor. AVM içerisinde 431 ticari alan, 22 odalı butik otel, meydanlar, sokaklar, yarı açık alanlar ve parklar yer alacak..

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metrosu ne zaman açılacak?

12 istasyondan oluşacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nın inşaatında sona geliniyor. 2019 yılının ilk yarısının açılması planlanan proje ile saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

Ataköy Yarımadası Haberi

Ataköy Yarımadası

Ataköy sahilini doldurularak 20 futbol sahası büyüklüğünde yeni inşaat alanı çıkarılması planına tepkiler çığ gibi büyüyor.


Mimarlar Odası İstanbul Genel Sekreteri Ali Hacısalihoğlu dava açmaya hazırlandıklarını söylerken, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da inşaat ruhsat başvurularına kesinlikle olumsuz yaklaşacaklarını belirtti. Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, “Bunun adı denizi hoyratça kullanmaktır” diye konuştu. Ataköy sahilde deniz yaklaşık 600 metre kıyıdan uzaklaştırılarak 140 dönüm doldurulurken üzerine de inşaat yapılacağını haberi dün Hürriyet gazetesinde yer almıştı. Ataköylüleri şaşkına çeviren projeye yoğun tepki gösterildi.


DAVA AÇILACAK


Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ali Hacısalihoğlu bu planın kabul edilebilir bir yanı bulunmadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Maltepe, Yenikapı’yı doldurduklarında aynı tavrı göstermiştik. Sahildeki yeşil alanı inşaatlarla doldurup şimdi denizi doldurmaları anlaşılır değil. Kıyı kanununda değişiklik yaptılar ve...