05 / 05 / 2024

Ataköy Yarımadasına tepki yağdı

Ataköy Yarımadasına tepki yağdı

Ataköy sahilini doldurularak 20 futbol sahası büyüklüğünde yeni inşaat alanı çıkarılması planına tepkiler çığ gibi büyüyor. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi dava açmaya hazırlanıyor. İşte görüşler...

Ataköy İkitelli Metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ataköy İkitelli Metrosu'nun yarın hizmete açılacağını müjdeledi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun o paylaşımı...

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Pırlanta yüzükler yarı fiyatına kadar düştü! İşte Atasay yarımtur pırlanta yüzük 19 Eylül 2022 fiyat fiyat listesi

Pırlanta yüzüklerde Atasay büyük bir kampanya başlattı. Yatımtur yüzük fiyatları yarı fiyatına düştü. Peki Atasay yarımtur pırlanta yüzük fiyatları ne kadar? Atasay Yarım tur pırlanta yüzük fiyatları kaç lira? İşte Atasay yarımtur yüzük 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Binali Yıldırım'dan 103 emekli amiralin açıklamasına tepki!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi. Yıldırım, ''Bekadan bahseden bu bildiriyi çok da dikkate almamak gerekir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Ataköy Yarımadasına tepki yağdı Haberi

Ataköy Yarımadasına tepki yağdı

Ataköy sahilini doldurularak 20 futbol sahası büyüklüğünde yeni inşaat alanı çıkarılması planına tepkiler çığ gibi büyüyor.


Mimarlar Odası İstanbul Genel Sekreteri Ali Hacısalihoğlu dava açmaya hazırlandıklarını söylerken, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da inşaat ruhsat başvurularına kesinlikle olumsuz yaklaşacaklarını belirtti. Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, “Bunun adı denizi hoyratça kullanmaktır” diye konuştu. Ataköy sahilde deniz yaklaşık 600 metre kıyıdan uzaklaştırılarak 140 dönüm doldurulurken üzerine de inşaat yapılacağını haberi dün Hürriyet gazetesinde yer almıştı. Ataköylüleri şaşkına çeviren projeye yoğun tepki gösterildi.


DAVA AÇILACAK


Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ali Hacısalihoğlu bu planın kabul edilebilir bir yanı bulunmadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Maltepe, Yenikapı’yı doldurduklarında aynı tavrı göstermiştik. Sahildeki yeşil alanı inşaatlarla doldurup şimdi denizi doldurmaları anlaşılır değil. Kıyı kanununda değişiklik yaptılar ve...