23 / 07 / 2024

atakule gyo kovid-19

atakule gyo kovid-19

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla gelirlerde meydana gelen azalma sebebiyle yeni ekonomik tedbirler uygulamaya koydu. 

Atakule GYO, 2020 yılında Atakule AVM'den 19.1 milyon TL gelir elde etti!

Atakule GYO'nun Atakule Alışveriş Merkezi'nden 2020 yılında elde edilmesi öngörülen yıllık kira bedeli 19 milyon 175 bin 856 TL oldu, şirketin Atakule Alışveriş Merkezi'nden elde ettiği yıllık toplam kira geliri 11 milyon 532 bin 721,49 TL olarak gerçekleşti.

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle durağanlaşan konut sektörü, düşük faiz kampanyalarıyla canlandı. Peki salgın sürecinde Türkiye'de gurbetçilere satılan konut sayısı ne oldu? Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Atakule GYO 2 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına iki ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

ABD'de Kovid-19 salgını emlak fiyatlarını uçurdu!

ABD'nin New York şehrinde yaşayan binlerce kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle kenti terk ederken, başta New Jersey olmak üzere komşu kent ve eyaletlerde ev fiyatları hızla artışa geçti, kiralık ev bulmak ise zorlaştı.

Atakule GYO 1 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Atakule GYO şirket merkezinin adresi değişti!

Atakule GYO'nun adres değişikliği 31 Ağustos 2020 tarihinde tescillendi ve 10149 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinin 644 numaralı sayfasında ilan edildi.

İnşaat sektörü Kovid-19'da nasıl ayakta kaldı?

Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. İnşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilendi. Peki sektör nasıl ayakta kaldı? Kovid-19'da ikinci dalga olursa sektör nasıl etkilenecek? Sektör temsilcileri anlattı...

Evlerde Kovid-19 dönüşümü!

Kovid-19 salgınıyla birlikte iş, okul gibi yaşam alanları evlere taşındı. Yeni düzende evlerle olan ilişkiler değişti. Peki evlerde Kovid-19 dönüşümü nasıl olacak? Mimarlar ve tasarımlar evlerde Kovid-19 dönüşümünü anlattı...

Ekonomideki Kovid-19 'tedirginliği' yerini 'güvene' bırakıyor!

Kovid-19 salgınının etkisiyle ekonomi çevrelerinde oluşan tedirginlik, alınan önlemler ve sağlanan desteklerle yerini güvene bırakıyor.

Atakule GYO'nun merkezi Çankaya'ya taşındı!

Atakule GYO'nun merkez adresinin Gaziosmanpaşa Mahallesi Arjantin Caddesi No 28 Çankaya / Ankara adresinden Çankaya Mahallesi Çankaya Caddesi No 1B/68 Çankaya / Ankara adresine taşınması kararlaştırıldı. 

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Atakule GYO 1 ay daha kısa çalışma uygulamasına devam edecek!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan personeli için Kısa Çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi. 

Dorçe Prefabrik Yapı, Katar’daki Kovid-19 Karantina Hastanesi'ni tamamladı!

Yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik  "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı.

atakule gyo kovid-19 Haberi

atakule gyo kovid-19

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan ekonomik tedbirler hakkında açıklama yaptı. 

Atakule GYO Yönetim Kurulu'nun 3 Kasım 2020 tarihinde yapmış olduğu toplantıda,

Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla gelirlerde meydana gelen azalma, Yönetim Kurulu tarafından 10 Nisan 2020 tarihinde alınan ekonomik tedbir kararlarının devamını zorunlu kılmış olup, bu itibarla ve 26 Ekim 2020 tarihli ve 3134 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca;

1) Şirketin faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan Şirket personeli için Kısa Çalışma uygulamasına 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren iki ay süreyle devam edilmesine;

2) Genel Müdür, Mali ve İdari İşler Müdürü ve Mimar için normal çalışma süresinin yüzde 20'si oranında Kısa Çalışma uygulaması için başvuru yapılmasına;

3) Genel Müdür...