01 / 05 / 2024

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle durağanlaşan konut sektörü, düşük faiz kampanyalarıyla canlandı. Peki salgın sürecinde Türkiye'de gurbetçilere satılan konut sayısı ne oldu? Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?



Kovid-19 salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. Emlak sektörü de salgından etkilenen sektörler arasında oldu. 

Pandeminin olumsuz etkilerinin engellenmesi amacıyla kamu bankalarının Haziran'da başlattığı düşük faizli konut kredisi kampanyası sonrası konutta rekor satışlar yaşandı.Milliyet'te yer alan habere göre; salgın sürecinde gurbetçilere satılan konut sayısı 3'te 1 oranında azaldı.

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Salgının konut satışlarına etkisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, salgının gurbetçilere konut satışlarını da olumsuz etkilediğini dile getirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Sedat Kılınç, bu yıl Kovid-19 salgını sebebiyle gurbetçilere konut satışlarının 3'te 1 oranında azaldığını belirtti.

Döviz kurlarının artmasına rağmen gurbetçilere konut satışlarının geçen yıla oranla azaldığını dile getiren Kılıç, "Sivas, Yozgat ve Nevşehir gibi Kayseri'ye yakın şehirlerde ciddi bir gurbetçi sayımız var. Yaz aylarında da tatile geliyorlardı ama bu yıl pandemiden dolayı beklenen sayıda gurbetçimiz gelemedi. Ama gurbetçilerimiz her yıl geliyorlar, hem ülke hem de şehrimizin ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Ayrıca milli duygularla hareket edip ülkelerine katkı sunmak amacıyla alışverişlerini de Türkiye'den yapıyorlar. Aslında döviz kurlarının artmasıyla birlikte gurbetçilerimiz için gerek konut alımlarında gerek diğer alışverişlerde avantajlı bir durum ortaya çıktı. Ancak pandemiden dolayı şehrimizde yeterli sayıda gurbetçimiz yok" şeklinde konuştu.

Geçen yıla oranla gurbetçiye konut satışının 3'te 1 oranında düştüğünü kaydeden Kılınç, "Geçen yıl ortalama 80-90 civarında gurbetçilerimize konut satışı yaptık. Bu yıl ise satışlar 30-35'lerde kaldı" açıklamasında bulundu. 

Yabancılar Temmuz'da en çok bu şehirlerden ev aldı!

Türkiye’ye gelemeyen yabancılar 'online' ev alıyor!


Geri Dön